Categories
Këshilla

Shtatë ushqimet më të dèmshmè se duhani!

Dietat e paekuilibruara vràsîn më shumë njerëz në ditët e sotme sesa pîrja e duhanit. Shkencëtarët zbuluan se mungesa e ushqyesve të rëndësishëm mund të dèmtojè shëndetin tuaj.

Megjithatë disa produkte, të cilat ne i përfshijmë në dietën tonë për cilësitë e tyre të ashtuquajtura të dobishme, mund të jenë gjithashtu shkatèrruèsè për trupat tanë.

Më poshtë do ju tregojmë disa nga ushqimet që janë po aq të dèmshmè sa pirja e duhanit. 1. Lëngjet e frutave. Kur ata shtrydhen humbin pothuajse të gjitha vlerat ushqyese. Është më mirë të hani fruta ne vend të tyre.

2. Sushi – Përmbajtja e tyre është shumë e pasur me kalori për shkak të majonezës, djathërave, vajrave etj.
3. Peshku i rezervuarit – Jo vetëm që nuk ka lëndë ushqyese të shëndetshme, por gjithashtu përmban aditivë kimikë që përdoren për t’i rritur me shpejt.

4. Ushqimet pa yndyrë – Mund t’ju duket e shëndetshme por në fakt ju po konsumoni një sheqer.
5. Drithërat – Njihen si të shëndetshme, por shumica prej tyre janë kokrra të rafinuara. Marrja e shtuar e tyre mund të rezultojë në diabet, sèmundjè të zemrës dhe mbipeshë.

6. Buka e bardhë – Buka e bardhë është një tjetër produkt i bërë nga drithëra të rafinuar që nuk kanë ushqyes të shëndetshëm as fibra.
7. Soja – Shumica e fasuleve të sojës janë modifikuar gjenetikisht, që do të thotë që vështirë se merrni ndonjë prej ushqyesve prej tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *