Categories
Këshilla

Një avokado në ditë parandalon sëmundjet e zorrëve

Avokadot kanë vlera të mëdha shëndetësore.

Një studim i ka gjetur se përfshirja e avokados në dietën tuaj mund të ndihmojë në promovimin e shëndetit të zorrëve. Zorrët janë organe që mbushen me trilion bakterie dhe mikrobe tjera, prandaj kujdesi ndaj tyre është shumë i rëndësishëm për shëndetin.

Bakteret e mira në sistemin e tretjes reklamohen për të siguruar një bollëk përfitimesh, përfshirë disponimin më të mirë, ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe rrisin imunitetin tuaj. Një mënyrë për të rritur shëndetin tuaj të zorrëve duhet përfshirë avokado në dietën tuaj.

Mikrobiomat e zorrëve janë të rëndësishme për prishjen e lëndëve ushqyese dhe prodhimin e përbërjeve që shërbejnë si sinjale komunikimi për pjesën tjetër të trupit. Për dikë që përpiqet të rrisë shëndetin e tyre në zorrë, frutat dhe perimet shpesh besohet të jenë të dobishme.

Studimi i botuar në “Journal of Nutrition” ka gjetur se ngrënia e avokados parandalon sëmundjet e zorrëve.

Për studimin, studiuesit përfshinë 163 të rritur mes moshave 25 dhe 45 vjeç, të cilët ishin mbipeshë, por të shëndetshëm.

Gjysmës së pjesëmarrësve iu kërkua të përfshijnë avokado në një vakt, ndërsa gjysma tjetër ka një vakt të ngjashëm, por pa avokado. Ata zbuluan se njerëzit që hanin një avokado në ditë përjetuan më shumë ndryshime në shëndet, në krahasim me ata që nuk i hanin.

Avokado është një superushqim i mbushur me fibra të tretshme dhe lëndë ushqyese thelbësore, të tilla si kalium, vitaminë A, E dhe K, të cilat së bashku promovojnë funksionin e shëndetshëm të tretjes. Është gjithashtu një ushqim i ulët me fruktozë, kështu që ka më pak të ngjarë të shkaktojë ndonjë problem me tretjen apo edhe të shkaktojë gazra, gjë që e bën atë të tretet lehtësisht për të gjithë.

Megjithatë, studimi thekson se njerëzit me stomak të ndjeshëm nuk duhet të konsumojnë avokado, pasi ato përmbajnë poliole ose sorbitol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *