Categories
Lajme

Vuani nga migrena dhe dhimbja e fortë e kokës? Hiqni direkt dorë nga këto 3 ushqime

Migrena dhe dhimbja e fortë e kokës është një nga kushtet më të bezdisshme që prek një përqindje të madhe të të rriturve. Një sulm i migrenës mund të shkaktohet nga shumë faktorë të ndryshëm, të tilla si dhimbja e qafës, lodhja, gjumi i shqetësuar dhe aromat e forta.

Sidoqoftë, një studim ka treguar se  disa ushqime gjithashtu mund të shkaktojnë një problem të madh. Sipas ekspertëve, ata që vuajnë nga migrena përmbajnë në zorrë dhe gojë shumicën e mikroorganizmave që prishin shpejt nitratet.

Kjo shpjegon pjesërisht pse disa ushqime që përmbajnë nitrate duket se shkaktojnë migrenë. Kur këto kimikate ndahen nga bakteret në trup shndërrohen në oksid nitrik në gjak, i cili zgjeron enët e gjakut dhe mund të shkaktojë dhimbje koke. Tre ushqime tipike janë çokollata, vera dhe mishrat e përpunuar, siç janë sallamet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *