Categories
Lajme

Opinionisti shqiptar befason me deklaratën: Skënderbeu nuk ka folur kurrë shqip

Opinionisti nga Kosova Rron Gjinovci ka bërë një deklaratë të fortë mbrëmjen e djeshme në emisionin “Pressing”, ku është shprehur se Heroi ynë Kombëtar Skënderbeu nuk ka folur kurrë shqip.

Sipas tij, edhe në Kuvendin e Lezhës të mbajtur më 2 mars 1444, princat e mbledhur kanë folur në latinisht ose osmanisht.

Ai u shpreh se Skënderbeu nuk ka folur kurrë shqip për shkak se është rritur gjithë jetën në oborrin e osmanëve.

“Në Kuvendin e Lezhës kanë folur latinisht, osmanisht. Skënderbeu u rrit tërë jetën në oborrin e sulltanit dhe ju mendoni se ai dinte shqip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *