Categories
Shëndeti

Çaji jeshil dhe çokollata e zezë i kundërvihen Coronavirusit

Çaji jeshil dhe çokollata e zezë i kundërvihen koronavirusit. Për t’iu kundërvënë virusit Coronavirusit dhe për të parandaluar një infektim të mundshëm, çaji jeshil dhe çokollata e zezë dëshmojnë se janë armë mbrojtëse në të cilën mund të mbështeteni.

Ndërsa pritet shpërndarja në të gjithë botën e vaksinës anti Covid, studimet mbi këtë virus të ri vazhdojnë të zbulojnë mënyrat e tij të përhapjes, virulencën e tij, por edhe mënyrën e mbrojtjes së vetvetes. Ndër studimet më interesante është edhe ai i nënshkruar nga një ekip studiuesish nga Universiteti i Karolinës së Veriut.

Grupi i studimit gjeti një pikë të dobët të Koronavirusit që do të ndikohej nga veprimi frenues i disa substancave që përmbahen në çajin jeshil dhe çokollatën e zezë.Eshte një grumbull përbërësish aktivë që duhet të kenë një efekt pozitiv në mbrojtjen ndaj agjentit viral. Sipas zbulimit të studiuesve nga Universiteti i Karolinës së Veriut, çaji jeshil dhe çokollata e zezë janë ushqime që kanë një veprim të fuqishëm anti-inflamator dhe antioksidant.

Në veçanti, studiuesit gjetën këtë përforcues të substancave të dobishme në bimën e çajit, kakaon dhe disa lloje rrushi. Gjatë studimit, u ekzaminua efekti i këtyre ushqimeve në përhapjen e Coronavirus, duke regjistruar kështu rezultate të habitshme. Çaji jeshil dhe çokollata e zezë, por edhe pluhur kakao dhe rrushi muskat kanë marrë rezultate të mira, si aleatë natyralë për të luftuar koronavirusin.

Bazuar në atë që u zbulua nga të dhënat e studimit amerikan, një dobësi e caktuar e Covid-19 është shfaqur e përfaqësuar nga e njëjta “proteaza kryesore” (Mpro). Proteaza kryesore e SARS-CoV-2 është veprimi përmes të cilit virusi replikohet dhe infekton qelizat e reja. Por nëse Proteaza Kryesore frenohet, virulenca e Koronavirusit anulohet.

Rezultatet e lëshuara nga ekipi hulumtues Studiuesit Yue Zhu dhe Deyu Xie, ndër autorët kryesorë të studimit, lëshuan përfundimet e kërkimit të tyre në një njoftim për shtyp, duke zbuluar: “Mpro i Sars-CoV-2 është i nevojshëm për replikimin e virusit. Nëse arrijmë ta pushtojmë ose çaktivizojmë këtë proteazë, virusi tenton të vdesë “. Sipas ekipit hulumtues, ky projekt u krye si në simulimet kompjuterike ashtu edhe në epruvetat duke përdorur ekstrakte të çajit jeshil dhe rrushit muskat, të cilat patën rezultate të habitshme.

Përdorimi i ekstrakteve të çokollatës së zezë gjithashtu ka prodhuar rezultate mjaft pozitive. Studiuesit zbuluan zbulimet e tyre në një njoftim për shtyp, por gjithashtu bënë një thirrje publike për të ndjekur rregullat e higjienës kanonike ndërsa prisnin vaksinën dhe gjithashtu të kishin më shumë çaj jeshil dhe çokollatë të zezë.

Ekipi i studiuesve amerikanë në fakt këshilloi njerëzit e infektuar me Covid të rrisin konsumin e këtyre ushqimeve, gjë që sipas gjetjeve të tyre lejon zbutjen e rrjedhës së Koronavirusit. Rezultatet e ekipit kërkimor, megjithatë, nuk janë testuar ende te njerëzit, kështu që studimi do të duhet të thellohet për të marrë më shumë informacion dhe për këtë arsye të fitojë më shumë siguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *