Categories
Shëndeti

Si të ulni tensionin e lartë të gjakut natyrshëm – në pesëmbëdhjetë minuta në ditë

Presioni i lartë i gjakut prek pothuajse një në tre persona . Presioni i lartë i gjakut është bërë një epidemi .Arsyet pse presioni i lartë i gjakut prek gjithnjë e më shumë njerëz janë të dukshme.
• Mbipesha
• Stili i jetës ulur
• Dieta e gabuar

Nëse këta faktorë rriten, presioni i lartë i gjakut (hipertensioni) ndodh gjithnjë e më shpesh.

Si të ulni tensionin e lartë të gjakut natyrshëm – në pesëmbëdhjetë minuta në ditë

Në të kundërt, tre ndryshime të vogla në stilin e jetës kanë rezultate shumë më të mira.

• Ushtrimet janë veçanërisht mbresëlënëse në këtë drejtim – edhe një shëtitje 15-minutëshe në ditë mund të ulë presionin e gjakut me 5 deri në 8 mmHg. Sidoqoftë, ky është një minimum – dhe ju duhet ta përfshini me të vërtetë këtë në planin tuaj ditor. Sportet e qëndrueshmërisë si çiklizmi, hiking, ecja nordike dhe vrapimi i shpejtë janë gjithashtu ideale – mos e vendosni veten nën presion, mos kërkoni ndonjë performancë, por thjesht shijoni ushtrime në ajër të pastër. Ky do të ishte ndryshimi i stilit të jetës numri një.

• Çdo kilogram më pak lehtëson zemrën dhe enët e gjakut Të paktën po aq e rëndësishme është humbja e peshës, ndryshimi i stilit të jetës numri dy. 10 kilogramë më pak zvogëlon presionin e gjakut me 5 deri në 10 mmHg. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është me një dietë të modifikuar, një dietë e rreptë nuk është e nevojshme.
Shumë më shumë perime, jo vetëm një varietet për vakt, por më mirë dy ose tre, por shumë më pak bukë, suxhuk dhe djathë

• Një dietë e shëndetshme, e pasur me perime dhe ushtrime ditore automatikisht çojnë në humbje peshe – dhe këto janë tre ndihmat natyrore më të rëndësishme për presionin e lartë të gjakut që janë ndoshta të paktën po aq efektive sa një agjent antihipertensiv. Prandaj, mjekët rekomandojnë humbjen e peshës, ushtrimet fizike dhe një ndryshim në dietë si terapi e vetme për presionin e lartë të lartë të gjakut – presioni i gjakut shpesh normalizohet me këtë dhe ilaçet mund të shpërndahen plotësisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *