Categories
Këshilla

Ekspertët thonë se qumështin nuk duhet ta mbani asnjëherë te dera e frigoriferit

Shumica e njerëzve qumështin e mbajnë në derën e frigoriferit dhe një gjë e tillë është e gabuar. Ekspertët thonë se njerëzit nuk duhet ta lënë asnjëherë qumështin në derën e frigoriferit, pasi kjo nuk është veprim i mençur.

Arsyeja është e thjeshtë. Temperatura e ftohjes nuk është e njëjtë në çdo pjesë të frigoriferit dhe dyert janë vendi më i ngrohtë dhe kjo pjesë është më e ndjeshmja ndaj ndryshimeve.

Kjo është arsyeja pse asnjëherë nuk duhet mbajtur qumështi në derë, por vendi ideal për ta vendosur është pjesa qendrore e frigoriferit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *