Categories
Shëndeti

Sa shpesh duhet të ndërroni furçën tuaj të dhëmbëve?

Goja dhe dhëmbët tanë janë një strehë për bakteret që shpesh janë reflektim i shëndetit tonë të përgjithshëm.Ndërsa furçat tona të dhëmbëve janë një element kryesor për ruajtjen e higjienës së mirë të dhëmbëve, ju duhet të kujdeseni që t’i mbani ato të pastra dhe t’i zëvendësoni sa herë që është e nevojshme.

Larja e dhëmbëve siç duhet dy herë në ditë na është mësuar që në moshë të re. Sidoqoftë, siç thotë fjala e urtë, një punëtor është po aq i mirë sa mjetet e tij, kështu që nëse furça juaj e dhëmbëve është në gjendje të keqe është ndoshta koha ta hidhni atë dhe të blini një të re.

Sa shpesh duhet ta ndërroni furçën e dhëmbëve?
Oral B rekomandon ndërrimin e furçës tuaj të dhëmbëve rreth çdo tre muaj, dhe Shoqata Amerikane e Stomatologjisë (ADA) rekomandon që të zëvendësoni furçën tuaj të dhëmbëve afërsisht çdo tre deri në katër muaj, ose më shpejt nëse shkatërrohet pjesa e fijeve. Kjo sepse, pavarësisht nga lloji i furçës së dhëmbëve që përdorni, fijet e saj mund të vjetrohen dhe të konsumohen dhe mund të humbin efektivitetin e tyre.

“Hulumtimet klinike tregojnë se një furçë e re dhëmbësh mund të heqë më shumë pa pastërti sesa ajo që është konsumuar, duke siguruar që furça juaj po punon më shumë për t’ju ndihmuar të mbani dhëmbët tuaj të pastër dhe të shëndetshëm”.

Shumë dentistë e mbështesin këtë dhe ju rekomandojnë të ndryshoni furçën tuaj të dhëmbëve çdo tre muaj ose kur furça e dhëmbëve fillon të tregojë shenja të konsumimit – cilado që të jetë e para.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *