Categories
Lajme

93-vjeçari ndahet nga gruaja, habit fëmijët me justifikimin e tij

Ai është 93 vjeç, ajo është 86.

Por pavarësisht moshës së tyre, nuk është kurrë vonë për të filluar nga e para. Këtë duhet ta ketë menduar një pensionist 90-vjeçar nga Arezzo, i cili vendosi të ndahej nga gruaja e tij, 7 vjet më e re se ai.

Arsyeja, siç ndodh edhe në martesat më të suksesshme, është hyrja në skenë e një personi të tretë: një zonjë pak a shumë në të njëjtën moshë me çiftin, të cilin 93-vjeçari do ta kishte njohur në një klub dhe do ta kishte dashuruar marrëzisht.

Gruaja 86-vjeçare fillimisht ia kishte mohuar burrit të saj rrugën e ndarjes konsensuale. Pastaj, megjithatë, asaj iu desh t’i nënshtrohej presionit të ish-partnerit dhe të enjten e kaluar – përpara gjykatësit të gjykatës civile Aretine – erdhi vendimi i përbashkët për t’i dhënë fund martesës së gjatë.

93-vjeçari, në fakt, ishte i vendosur të shkonte deri në fund. Kështu, javët e fundit, me gjithë “jo”- të e përsëritura të gruas së tij për ndarjen me marrëveshje të përbashkët, ai u paraqit në zyrën e avokatit të tij, Marco Acquisti nga Arezzo dhe i kërkoi atij që të fillonte dokumentet. “Unë dua që liria ime të kthehet, unë dua të rindërtoj jetën time”, do të thoshte ai, i prerë.

Përpjekjet e fëmijëve të çiftit për ta bërë babain e moshuar të heqin dorë gjithashtu ishin të kota. Pensionisti donte me çdo kusht të ishte i lirë për të jetuar historinë e re me një grua tjetër, e njohur siç duket para disa muajsh, së cilës i referohet si “partnerja ime”. Edhe ajo nuk është më shumë e re, duket se e kupton. Të dy u takuan në një rreth kulturor, disa muaj para bllokimit dhe midis një vallëzimi dhe një loje letrash ata do të ishin dashuruar, aq sa vendosën të jetonin së bashku.

Mosmarrëveshja për ndarjen, siç ndodh në të gjitha rastet e prishjeve të martesave në të cilat palët nuk kanë të njëjtin vullnet, përfundoi në tryezën e presidentit të gjykatës së Arezzo.

Në fund, pas një ndërmjetësimi të lodhshëm midis dy bashkëshortëve, ai arriti të formulonte një propozim pajtimi që të dy e pranuan. Ajo, ish-gruaja 86-vjeçare (e ndihmuar nga avokati Michela Pellegrini) do të mbajë uzufruktin e shtëpisë së tyre në Arezzo. Ai do të largohet nga shtëpia dhe do të duhet t’i paguajë asaj një ndihmë mujore prej 300 eurosh, shkruajnë mediat italiane.

Fillimisht, gjërat sikur duhej të vazhdonin për një kohë të gjatë: Covid dhe një problem shëndetësor i zonjës i kishin shtyrë avokatët të kërkonin shtyrjen e seancës. Por, përballur me mundësinë e një shtyrjeje për disa muaj, 90-vjeçari vendosi të pranojë kushtet e propozuara nga gjyqtari. Të enjten e kaluar me vetëm avokatët në sallën e gjyqit dhe dy ish-bashkëshortët në videokonferencë -zgjidhja e mosmarrëveshjes u arrit. Nëse 93-vjeçari nuk ndryshon mendim, shpjegon gjykata, ai do të jetë në gjendje të paraqesë kërkesën për divorc në gjashtë muaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *