Categories
Lajme

Më e pëlqyera e Sanremo 2021, ja pse teksti i këngës së shqiptarit po prek zemrat e gjithë italianëve

Ermal Meta rikthehet në Sanremo, tre vjet pas fitores me Fabrizio Moro-n dhe vendit të pestë në Eurovision Song Contest, me një këngë dashurie të kompozuar nga vetë ai tre vite më parë. Por pikërisht këtë vit në të cilin ndiejmë se kemi rigjetur vlerën e të qenit afër njëri-tjetrit, ai zgjodhi t’ia dërgonte Amadeus, i bindur se ishte e duhura.

“Un milione di cose da dirti” titullohet kënga me të cilën Ermal Meta u ngjit në skenën e Festivalit të Sanremo 2021, e përcaktuar si kënga me tekstin më poetik të këtij edicioni.

Teksti i plotë:

Unë jam pa emër, ti je pa emër

Dhe do të flasim derisa të mos na duhet më një emër

Unë jam i nxituar, ti i nxituar

Ne prekim njëri-tjetrin butësisht

Për ta kuptuar pak më shumë njëri-tjetrin. Ne jemi si dy yje që i kanë shpëtuar mëngjesit

Nëse qëndro afër meje askush nuk do të na prekë

Ti do të kesh zemrën time që gjëmon

Për sytë e tu të rrufeshëm

Të vendosa mbi supet e mi

Dhe të ndjeva duke fluturuar

Me duart në baltë

Për të kërkuar fatin

Bëhesh më e bukur me çdo frymëmarrje

Dhe ti e zgjat jetën time pa e ditur

Unë kam një milion gjëra për të të thënë por nuk them asgjë

Në një det ditësh të lumtura mendja më mbytet

Dhe unë kam një milion gjëra për të të thënë

Por unë nuk them asgjë

Por unë nuk them asgjë

Unë jam udhëtimi yt, ti je stacioni im

Dhe do të zbulojmë se të duhesh

Është më e vështirë se të dashurohesh

Është dora ime që po mban, mos ki frikë

Dhe nëse nuk mund të të ngre do të qëndroj me ty në tokë

Ti do të kesh zemrën time që gjëmon

Për sytë e tu të rrufeshëm

Ne do e bëjmë atë të zgjasë

Ne do e bëjmë atë të zgjasë

Me duart në baltë

Për të kërkuar fatin

Ti bëhesh më e bukur me çdo frymëmarrje

Dhe ti e zgjat jetën time pa e ditur

Kam një milion gjëra për të të thënë por nuk them asgjë

Në një det ditësh të lumtura mendja më mbytet

Kam një milion gjëra për të të thënë

Vetëm një milion gjëra për të të thënë

Unë të jap zemrën time që gjëmon për sytë e tu të rrufeshëm

Dhe pa i thënë askujt

Ne do të mësojmë të fluturojmë

Ti e zgjat jetën time pa e ditur

Kam një milion gjëra për të të thënë por nuk them asgjë

Në një det ditësh të lumtura mendja më mbytet

Dhe unë kam një milion gjëra për të të thënë

Por unë nuk them asgjë

Por unë nuk them asgjë

Unë kam një zemër që gjëmon

Ti ke sytë e rrufeshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *