Categories
Këshilla

Ja cilat janë kushtet për një jetë të lumtur sipas grave ruse

Një studim nga “Sberbank Asset Management” dhe “Sberbank Life Insurance” zbuloi kërkesat që gratë ruse i konsiderojnë thelbësore për një jetë të lumtur.

Sipas grave që morën pjesë në sondazh, kërkesat më të rëndësishme për një jetë të lumtur për gratë ruse janë strehimi, kujdesi shëndetësor cilësor, arsimi, ushqimi dhe mundësia për të praktikuar aktivitetet që ata duan.

Studimi tha se gratë ruse janë më të gatshme se burrat për të studiuar, punuar dhe përpjekur për të përmirësuar situatën e tyre.

Sipas studimit, 74% e grave që jetojnë në qytete të mëdha shprehën kënaqësinë e tyre me cilësinë e jetës.

Edhe për të përmirësuar kushtet e jetës, studimi tregoi se gratë janë më të gatshme se burrat për të marrë një arsimim dhe më të afta për të punuar, si dhe më shumë kërkojnë sesa burrat për të kërkuar një punë të re.

93% e grave ruse shohin një mundësi për të përmirësuar situatën e tyre përmes arsimit, krahasuar me 86% të burrave.

Studimi tregoi se rreth 88% e grave krahasuar me 85% të burrave janë të gatshëm të punojnë shumë ose të ndryshojnë punën e tyre.

Përveç kësaj, 79% e grave besojnë se është e mundur të përmirësohen standardet e tyre të jetesës duke filluar biznesin e tyre dhe 40% duke lëvizur në qytete të tjera ku ka mundësi pune dhe një cilësi më të mirë të jetës, dhe në të njëjtën kohë ishte zbuloi se ka vetëm 57% të grave. Në krahasim me 71% të burrave, ata janë të bindur se kushtet e jetës mund të përmirësohen duke investuar në projekte ekonomike. /abcnews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *