Categories
Shëndeti

Ndiqni këto teknika të thjeshta për të parandaluar dhimbjen e kokës te fëmijët

Për fat të mirë, ka shumë mënyra për të parandaluar dhimbjet e kokës tek fëmijët dhe ndjekja e këtyre teknikave të thjeshta do të lehtësojë frekuencën e dhimbjeve.

Në shumicën e rasteve, dhimbja e kokës është për shkak të arsyeve të thjeshta, të tilla si dehidrimi ose stresi, edhe sapo fëmija të marrë kohë për të pushuar dhe shëruar, dhimbja e kokës gjithashtu do të zhduket.

Sapo të identifikohen shkaktarët është thjesht çështje e mbajtjes së fëmijës tuaj larg atyre shkaktarëve për të parandaluar dhimbjet e kokës.

1- Një kompresë e ftohtë zakonisht zvogëlon dhimbjen e një dhimbje koke të tensionit.
2- Mungesa e gjumit është një nga shkaqet më të zakonshme të dhimbjes së kokës tek fëmijët. Praktikoni zakone të mira gjumi, të tilla si të shkoni në shtrat në kohë.
3- Zhurmat e forta janë të njohura mirë që shkaktojnë migrenë dhe duhet të shmangen kur është e mundur.
4- Praktikimi i ushtrimeve të frymëmarrjes kur fëmija juaj është i sigurt se do të hasë një mjedis stresues, siç është një ekzaminim që do të ndihmojë në largimin e dhimbjes së kokës.
5- Shumica e njerëzve nuk e kuptojnë që dhimbjet e kokës mund të shkaktohen nga diçka aq e thjeshtë sa mos pirja e mjaftueshme e ujit. Flisni me mjekun e fëmijës suaj dhe zbuloni se sa ujë rekomandohet çdo ditë. Gjithashtu, sigurohuni që fëmija juaj të ha fruta të freskëta çdo ditë.
6- Ushqimi i freskët duhet të jetë pjesa kryesore e dietës së fëmijës suaj dhe duhet të përfshijë fruta dhe perime të freskëta. Mos përdorni shumë vaj dhe mbani një dietë të ekuilibruar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *