Categories
Shëndeti

Këto tipare fëmijët i trashëgojnë nga babai

Pyesni veten se çfarë karakteristikash trashëgojnë fëmijët nga baballarët e tyre?

Mos u shqetëso, sepse shkenca ka përgjigjen për këtë pyetje.

Pamja e jashtme

Fëmija trashëgon 60 për qind të gjeneve të babait, dhe 40 për qind të nënës, kur bëhet fjalë për pamjen e jashtme. Kështu, një fëmijë mund të trashëgojë disa karakteristika të dukshme nga babai.

Gjatësia

Pamja fizike është kryesisht rezultat i gjeneve të babait. Nëse babai është i gjatë, ka shumë mundësi që të jetë edhe fëmija.

Dhëmbët

Struktura e dhëmbëve kryesisht trashëgohet nga babai.

Gishtat

Nuk është e pazakontë që baballarët dhe fëmijët kanë gishtërinj të ngjashëm, veçanërisht gishtërinjtë.

Modaliteti i gjumit

Ju mund të vendosni në cilën pozicion do të flejë fëmija nëse shikoni se si babai i tij fle.

Gropëzat në fytyrë

Nëse babai i ka, ka shumë mundësi që edhe fëmija t’i ketë.

Buzët e plota

Bebet shpesh kanë buzë të plota, por me kalimin e kohës mund të bëhen më të dobët. Kjo konsiderohet si një karakteristikë mbizotëruese që fëmijët shpesh trashëgojnë nga baballarët e tyre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *