Categories
Shëndeti

Gratë vuajnë dy herë më shumë se burrat. Ja arsyet që shkaktojnë krijimin e variceve

Gratë bëhen viktima të variceve, dy herë më shpesh sesa burrat. Nëse qëndroni ose ecni për një kohë të gjatë, kjo rrit presionin në venat, kështu që pjesa e poshtme e trupit është më e prekshme nga varicet.

Ja disa nga arsyet pse shkaktohet varicet në këmbët tuaja.

1. Stili i ulët i jetesës

Qëndrimi ulur për një kohë të gjatë provokon formimin e ngecjes së gjakut në vena, në vend që të pompohet në muskuj, dhe kjo bën që të krijohen varicet.

2. Shtatzënia

Sasia e gjakut në trupin e një gruaje shtatzënë rritet dhe sasia e gjakut që rrjedh nga këmbët në legen zvogëlohet, gjë që çon në këtë gjendje.

3. Mungesa e stërvitjes

Sigurohuni që të keni aktivitet të rregullt fizik. Ushtrimet do të përmirësojnë qarkullimin tuaj të gjakut dhe do të parandalojnë varicet.

4. Disa procedura të kujdesit për lëkurën

Disa procedura të kujdesit për lëkurën mund të shkaktojnë varice. Për shembull, jeni prerë ndërsa po hiqnit qimet. Kjo prish qarkullimin normal të gjakut dhe do të ushtrojë presion shtesë në venat tuaja. Gjithmonë vendosni locion në këmbët tuaja dhe sigurohuni që ta fërkoni butësisht. Kjo do të njomë lëkurën tuaj, do të rritë qarkullimin dhe do të stimulojë rrjedhën e limfës.

5. Takat e larta

Takat e larta bëjnë që e gjithë ngarkesa e trupit të shpërndahet në mënyrë të pabarabartë. Pesha bie në pjesën e përparme të këmbës, dhe enët e gjakut përjetojnë presion të rëndë. Kjo bën që me kalimin e kohës të krijohen varicet./ abcnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *