Categories
Lajme

Ja pse gratë shtatzëna duhet të flenë në anën e majtë

Kur rrjedha e gjakut në zemër zvogëlohet, zemra pompon më pak gjak. Në këtë mënyrë, mund të ndodhë një rënie e lehtë e presionit të gjakut. Kjo rënie e presionit të gjakut njihet gjithashtu si hipotension. Shumë nëna janë të sigurta nga kjo dhe ato mund të mos vërejnë shumë mospërputhje. Por gjithmonë duhet të shmangni situata të tilla.

Një nënë e shëndetshme mund të mos kuptojë një ndryshim të tillë dhe fëmija mund të përballet me parregullsi të tilla; por pse t’i jepet nje shans? Bëhet gjithnjë e më e rëndësishme nëse nëna ka komplikime në frymëmarrje ose nëse vuan nga presioni i gjakut. Parregullsitë e lehta atëherë mund të shkaktojnë një gurgullimë dhe fëmija mund të preket nga kjo. Kjo është arsyeja pse gjumi në anën tuaj të majtë gjatë shtatzënisë bëhet i rëndësishëm.

Rëndësia e gjumit në anën e majtë bëhet kryesore nëse gruaja shtatzënë vuan nga astma ose apnea e gjumit. Do të thotë që foshnja merr më pak oksigjen sesa niveli optimal. Fjetja në shpinë vetëm mund të frenojë marrjen e oksigjenit të fëmijës edhe më shumë. Shumë studime kanë treguar se shanset e lindjes së foshnjës rritet pa ndryshim me qëndrimin e shtrirë të nënës gjatë gjumit.

Por, nëse jeni shtrirë në anën tuaj të majtë ose të djathtë, të flini në njërën anë për dhjetë muaj të gjatë nuk është aspak një ide e shkëlqyer. Kjo mund të ndikojë në strukturën e trupit të nënës dhe mund të shkaktojë dhimbje trupi. Pra, mënyra më e mirë për të qëndruar në formë të shëndetshme është të vazhdoni të ndërroni anën. Në të njëjtën kohë, foshnjat preferojnë komoditetin. Nëse jeni duke fjetur në të majtë, atëherë foshnja do të lëvizte në të djathtë më shumë për të pasur hapësirë ​​të mjaftueshme. Bebet e krahut të djathtë kanë tendencë të strehohen në pjesën e pasme, gjë që mund të shkaktojë një situatë kaq problematike. Kjo do të ishte e pakëndshme dhe puna e gjatë e shkaktuar nga kjo mund të shkaktojë shqetësim.

Si të flini në anën e majtë gjatë shtatëzënisë

Epo, nuk ka ndonjë mënyrë të veçantë për të sugjeruar se si të flini në anën tuaj të majtë. Ndërsa flini, gjetja e një qëndrimi të rehatshëm është më e rëndësishme. Të kesh një gjumë të shëndoshë është ajo që duhet të kërkosh. Ndërrimi i anëve do të lejonte që fëmija të eksploronte më mirë zonën e legenit. Por ndërsa flini në anën e majtë ose të djathtë, gjithmonë mund të provoni pozicionin e ekzagjeruar të shtrirë anash. Ky qëndrim i veçantë kërkon që ju të qëndroni pak përpara dhe të pushoni kryesisht në pjesën ballore të kockave të hipit sesa në bark. Do të relaksohej barku dhe do të ndihmonte foshnjën në gjetjen e një pozicioni të rehatshëm. Për mbështetje më të mirë, rrotullimi poshtë një peshqiri nën pjesën e sipërme të këmbës ose kockës së hip mund të lejojë nënën dhe foshnjën lëvizjen optimale. Këmba e poshtme duhet të jetë drejt poshtë, dhe pjesa e sipërme të jetë e përkulur në peshqir. Kjo është për të hapur zonën e hip më shumë ndërsa lejon foshnjën të pushojë në rajonin e legenit. Shtrirja më shumë në kockën e hip mund të shkaktojë ishiatik ku nervat mund të preken. Ky është një lloj i zakonshëm i dhimbjes së mesit që mund të prekë gratë shtatzëna dhe të shkaktojë shqetësime.

Për sa i përket kohës së fillimit të gjumit në anën e majtë, ajo nuk ka një afat të qartë kohor. Është më mirë të shmangni gjumin në një qëndrim të shtrirë në shpinë, sapo mamaja e ardhshme të mësojë për shtatzëninë e saj.

Sa më shumë që nëna kujdeset për fëmijën e saj të palindur, aq më të mëdha janë shanset që fëmija të lindë i shëndetshëm. Truket e vogla të tilla si gjumi në anën e majtë ose të djathtë ndërsa jeni shtatzënë mund të ndihmojnë. Ajo që ka më shumë rëndësi është të kesh një gjumë të shëndoshë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *