Categories
Këshilla

Ja sa minuta stërvitje nevojiten në mëngjës për të qenë të shëndetshëm

Një nga ndryshimet më të shëndetshme që mund të bëni në jetën tuaj është të filloni të bëni një stërvitje në mëngjes. Disa prej nesh janë mbipeshë, disa po shtojnë peshë, disa ndërtojnë muskuj dhe disa përpiqen të qëndrojnë në formë, por pa marrë parasysh se cili është qëllimi juaj, stërvitja në mëngjes është e dobishme për të gjithë. Meqenëse dua që ju të kuptoni dhe jo vetëm të ndiqni hapat, unë do të shpjegoj pse stërvitja në mëngjes është kaq e dobishme.

Gjëja më e vështirë për të bërë në mëngjes është të thyesh zemrën e shtratit tënd dhe të ndahesh me të.

E di, është e ngrohtë, e sigurt dhe mendoj se edhe graviteti është më i fortë përreth tij. Por, sa tronditës është ai moment, është thjesht një mashtrim që mendja juaj luan me ju dhe sa më shpejt që ta kuptoni se sa më efiçente do të bëhet mënyra juaj e jetesës. Koha që kaloni duke zgjatur të pashmangshmen që mund të përdorni për të përmirësuar jetën tuaj dhe gjithçka që duhet të bëni është të investoni 15 minuta në një stërvitje në mëngjes.

Ushtroni në mëngjes

Pse stërvitja në mëngjes është kaq e dobishme? Kur trupi ynë zgjohet nga gjumi i duhen disa minuta për t’u zgjuar plotësisht, ashtu si ndezja e një kompjuteri. Kërcimi i stërvitjes në mëngjes fillon trupin tuaj dhe metabolizmin tuaj. Gjithashtu përmirëson metabolizmin tuaj që do të thotë se do të digjni më shumë kalori gjatë ditës. Kur hidhni fillimin e trupit tuaj, e stërvitni atë që të bëhet më vigjilent dhe të forcojë shqisat e tij duke ju bërë më të përgatitur për çdo detyrë në orarin tuaj.

Fillimi i ditës tuaj me një stërvitje ju heq një barrë të shpinës. Ju nuk keni nevojë të ndiheni jo të plotë edhe nëse nuk keni kohë për të bërë një stërvitje të rregullt më vonë gjatë ditës. Gjithashtu, caktimi i një kohe vetëm për veten të jep kënaqësi, mbush zemrën dhe shpirtin tënd me mirënjohje dhe përmirëson besimin dhe dashurinë për veten tënde. Ai gjithashtu rregullon presionin e gjakut, rrahjet e zemrës dhe përmirëson rrjedhën e gjakut në muskujt tuaj.

Produktiviteti i mëngjesit

Gjëja më e mirë në lidhje me stërvitjet në mëngjes është ndjenja që keni më pas. Ju ndjeheni të energjishëm, krijimtaria juaj është një nivel lart, ju jeni më të lumtur dhe mendoni mendime më të qarta. Disa emocione negative që ishin grumbulluar ndërsa ishit duke ëndërruar tani janë zhdukur dhe qenia juaj emocionale është filtruar. Disa mjekë thonë se të bësh stërvitje në mëngjes është një nga kurat më të mira për depresionin. Dridhjet tuaja janë të larta dhe trupi juaj është zgjuar para se të pini kafe tuaj të parë. Dhe çfarë shpenzoni për të gjitha ato? Jo më shumë se 15 minuta që i humbni duke llogaritur se sa më gjatë mund të qëndroni në shtratin tuaj para se të vonoheni.

Tani ndoshta e keni kuptuar se sa i rëndësishëm dhe i dobishëm është një stërvitje në mëngjes. Por, nuk keni ide se çfarë të bëni? Unë do t’ju tregoj stërvitjen time personale në mëngjes, e cila është afërsisht 15 minuta e gjatë.

Stërvitje në mëngjes

Gjëja e parë që bëj është pushup. Unë bëj sa më shumë që mundem në një set. Pas kësaj unë qëndroj me duar pranë trupit dhe marr frymë thellë. Pas 1 minutë bëj ulje të rregullta sa më shumë që mundem në një set. Pas kësaj marr frymë të shpejtë në bark për rreth 30 sekonda deri në 1 minutë. Tjetra bëj tërheqje edhe aq sa mundem në një set. Pas kësaj unë shtrihem dhe marr frymë thellë duke qetësuar mendjen time dhe duke relaksuar trupin tim. Kur mbaron kjo, unë pi një gotë ose 2 ujë dhe kaq.

Është e lehtë apo jo? E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të kaloni 10 deri në 15 minuta çdo mëngjes dhe në rreth 7 ditë do të harroni se si ishte e mundur që të mos stërviteni në mëngjes. Do të dashuroheni me stërvitjen tuaj në mëngjes dhe çdo ditë do të jetë arsyeja pse ngriheni nga shtrati.

Krijoni ritualet e mëngjesit që përmirësojnë mënyrën e jetës dhe hiqni qafe ato që nuk ju shërbejnë. Nëse keni, vendosni kohë për meditim, do të habiteni nga përfitimet e tij të paimagjinueshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *