Categories
Shëndeti

3 gabimet që bëni çdo ditë që iu shëndoshin dhe ju vetë nuk e kuptoni

Shtoni peshë dhe pse nuk hani shumë? Ndonjëherë nuk është vetëm sasia e ushqimit që mund t’ju bëjnë të merrni kile por edhe zakonet që nuk ndihmojnë në mirëmbajtjen ose humbjen e peshës. Në fakt, shumë herë zgjedhjet rutinore dhe ushqimore bëjnë që të shtoni peshë pa e kuptuar.

Ju nuk pini ujë kur keni etje

Nëse sa herë keni etje vraponi për një pije në vend të një shisheje me ujë, atëherë patjetër duhet të shtoni mjaftueshëm kalori në dietën tuaj ditore. Shumë ujë dhe pije freskuese në moderim do t’ju mbajnë të shëndetshëm dhe në peshën e duhur.

Konsumoni ushqime të shpejta

Ushqimi i shpejtë është tërheqës por jo i shëndetshëm. Kjo do të jetë zgjidhja juaj e përdishme nëse nuk merrni ushqim me vete nga shtëpia.

Snacks

Mund të mos jetë e lehtë t’i shmangni por të paktën t’i kufizoni. Për shembull, kur uleni në divan për të parë filmin tuaj të preferuar, merrni pak snacks në një tas për të kontrolluar sasinë që hani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *