Categories
Lajme

Ky është vendi më i lumtur në botë! Ja në cilin vend renditet Shqipëria, Kosova më mirë se ne

Finlanda është vendi më i lumtur në botë. Kombet Nordike dominojnë listën globale ndërsa Mbretëria e Bashkuar bie pesë vende në vendin e 18-të – ndërsa Zimbabve vjen i fundit në listë.

Ndërkohë për sa i përket Shqipërisë, vendi ynë rendit i 63. Ndërsa për sa i përket Kosovës renditet në vendin 31. Shumë më para është nesh për sa i përket lumturisë është Serbia që rendit në vendin e 42.

Vendet nordike dominuan Raportin Botëror të Lumturisë në vitin e pandemisë, me Finlandën, Islandën dhe Danimarkën duke zënë tre vendet e para ndërsa Suedia ishte e gjashta dhe Norvegjia e teta.

Ndërsa Zelanda e Re ishte gjithashtu në dhjetëshen e parë pasi praktikisht shkatërroi transmetimin e virusit.

Studiuesit thanë se Finlanda kishte ardhur në krye në një ‘vit të hidhëruar’ pasi arriti të merrte mesa më të mira për pandeminë covid-19.

Islanda, e cila gjithashtu ka shpëtuar mjaft lehtë nga pandemia, kërceu tre vende për të dalë e dyta, duke kaluar Danimarkën e cila doli e treta.

Pesë vendet nordike, duke përfshirë gjithashtu Suedinë dhe Norvegjinë, kanë qenë të gjitha në dhjetë të parat e sondazheve të Raporteve Botërore të Lumturisë çdo vit që nga viti 2013.

Sidoqoftë, studiuesit thanë se ndryshimet në renditjen e përgjithshme kishin qenë relativisht modeste, duke thënë se ishte ‘e jashtëzakonshme që mesataret janë kaq të qëndrueshme’.

Studimi është kryer nga Rrjeti i Zgjidhjeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm i mbështetur nga Kombet e Bashkuara dhe Qendra për Zhvillim të Qëndrueshëm në Universitetin e Columbia.

LISTA:

1. Finland

2. Iceland

3. Denmark

4. Switzerland

5. Netherlands

6. Sweden

7. Germany

8. Norway

9. New Zealand

10. Austria

11. Israel

12. Australia

13. Ireland

14. United States

15. Canada

16. Czech Republic

17. Belgium

18. United Kingdom

19. Taiëan

20. France

21. Saudi Arabia

22. Slovakia

23. Croatia

24. Spain

25. Italy

26. Slovenia

27. United Arab Emirates

28. Estonia

29. Lithuania

30. Uruguay

31. Kosovo

32. Cyprus

33. Kyrgyzstan

34. Latvia

35. Bahrain

36. Kazakhstan

37. Malta

38. Chile

39. Poland

40. Japan

41. Brazil

42. Serbia

43. Hungary

44. Mauritius

45. Mongolia

46. Mexico

47. Argentina

48. Thailand

49. Moldova

50. South Korea

51. Greece

52. China (excluding Hong Kong)

53. Portugal

54. Montenegro

55. Colombia

56. Bulgaria

57. Bolivia

58. Bosnia and Herzegovina

59. Nigeria

60. Russia

61. El Salvador

62. Tajikistan

63. Albania

64. Ecuador

65. Ghana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *