Categories
Këshilla

Një dremitje në divan të shijon shumë, por duhet të dini se është shumë e dëmshme. Ja pse

Një dremitje në divan të shijon më shumë se shumë orë në krevat, por ju duhet të dini se është shumë e dëmshme për ju. Më poshtë gjeni disa nga arsyet.

1. Divani është i papastër

Divani ka aftësi të jashtëzakonshme për të mbledhur pluhur, dhe kjo nuk është për t’u habitur sepse e përdorim çdo ditë. Edhe nëse e pastroni me fshesë me korrent, do të ishte e pamundur të hiqni qafe të gjitha mikrobet. Alergjitë, sporet dhe myku mund të shkaktojnë reagime alergjike në mënyrë të pashmangshme.

2. Pozicioni juaj i gjumit është i gabuar

Shtylla juaj kurrizore do të jetë në pozicion jo korret gjatë fjetjes në divan. Në përgjithësi, divanet kanë struktura të papërshtatshme që nuk mund të sigurojnë pozicionin e duhur të gjumit. Prandaj, fjetja në divan mund të bëhet shkaku i dhimbjeve tuaja.

3. Jeni më të ekspozuar ndaj shpërqendrimeve

Si rregull, një divan i bukur është zakonisht në afërsi të një televizori, llambe dhe është vendosur në dhomën e ndenjes. Edhe drita më e vogël nga televizori juaj mund të jetë arsyeja e lodhjes tuaj. Ju gjithashtu mund të shpërqendroheni nga zhurmat e vogla të këtyre mjeteve teknologjike.

4. Kolltuku juaj është i parehatshmëm

Materiali i divanit tuaj mund të jetë arsyeja për një gjumë të dobët. Liria juaj e lëvizjes është gjithashtu e kufizuar. Si pasojë, pikat tuaja të presionit nuk do të lirohen kur të jetë e nevojshme. Të nesërmen në mëngjes, do të keni dhimbje të tmerrshme të shpinës dhe qafës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *