Categories
Lajme

Lypësi i del para policit, nuk kërkon as para, as ushqim. Ajo që ndodhi i preku të gjithë

Nju Jorku është një nga qytetet më të mëdha në botë. Një vend ku miliona njerëz nxitojnë dhe lu.fto.jnë me kohën: Ka takime që duhet të përmbushen, zotimet për t’u kryer dhe transporti publik që shpesh duhet kapur sa hap e mbyll sytë.

Një vend ku të gjithë janë të h/umbur në punët e tyre dhe njerëzit rrezikojnë të h.umbasin atë që i dallon ato nga gjallesat e tjera: Humanizmin. Jo në kuptimin më të ngushtë të etimologjisë së fjalës, por si një koncept që përmban ndjenja fisnike, duke përfshirë edhe solidaritetin.

Për shembull, ngrohtësia e një shtëpie është diçka që “të pastrehët” nuk e njohin. Ata duhet të l.uf.toj.në jo vetëm kundër të ftohtit, por edhe me urinë dhe shpesh ata as që kanë mundësi të bëjnë një dush të nxehtë.

Dhe pikërisht kjo ishte nevoja që Bobby kishte, një nga shumë njerëz të varfër në Big Apple që përpiqen çdo ditë për të jetuar sa më mirë që mundet.

Polici që ishte protagonist i kësaj historie, Aaron Page, nuk i besoi veshëve kur e gjeti veten para një lypësi, i cili nuk kërkoi para ose ushqim, por të ishte në gjendje të lante e të pr.ist.e flokët.

Aaroni, thellësisht i prekur nga kushtet në të cilat njeriu ishte, vendosi ta merrte me vete në stacionin e po.licisë. Atje, me ndihmën e kolegëve të tij, ai lejoi që njeriu të bëhej protagonist i një metamorfoze autentike.

Në një kohë të shkurtër, ai u qeth nga agj.entët siç duhet, e më pas ata e lejuan të bëjë një dush dhe i sollën disa rroba të pastra.

Një gjest i solidaritetit që buroi nga thellësia e shpirtit të po.lic.it, i cili me siguri nuk përfshihej në detyrat e atyre që duhet të merren me mbrojtjen e rendit publik.

Një shembull që, megjithatë, duhet të ndahet dhe shpërndahet për të siguruar që këto vëmendje ndaj atyre që janë më të pafat nga ne, mund të gëzojnë solidaritetin tonë. Veçanërisht në qytete ku, nganjëherë, është e vështirë të shq.etë.sohe.sh edhe për anëtarët e familjes tënde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *