Categories
Lajme

4 problemet e organizmit, nëse nuk hani asgjë në mëngjes

Pavarësisht nga ideja se anashkalimi i mëngjesit mund të çojë në humbje peshe, nuk është plotësisht e vërtetë. Disa studime kanë treguar se të qëndruarit i uritur çon në shtim peshe. Kjo mund të ndodhë sepse shmangia e mëngjesit i bën njerëzit shumë të lodhur dhe ata hanë më shumë në darkë.

Humori juaj përkeqësohet: Shmangia e mëngjesit shoqërohet me çrregullime humori te të rriturit. Njerëzit që nuk hanë mëngjes kanë tendencë të kenë depresion më shpesh.

Truri juaj mund të bëhet më i mprehtë: Studiuesit kanë zbuluar se agjërimi me ndërprerje ka disa efekte të dobishme. Ky lloj i të ngrënit do të thotë që ju të kaloni periudha agjërimi çdo ditë (normalisht ato përbëhen nga 8 orë ngrënie dhe 16 orë agjërim). Pra, nëse anashkaloni mëngjesin për të plotësuar këto 16 orë, në fakt mund të jetë i mirë për trurin tuaj dhe kujtesa juaj mund të përmirësohet.

Sidoqoftë, nëse nuk është në formën e agjërimit të përhershëm, një tjetër studim ka zbuluar se anashkalimi i vakteve mund të ketë një efekt negativ në aktivitetin e trurit.

Procesi juaj i plakjes mund të përmbyset: Mund të jetë e vështirë të besohet, por anashkalimi i mëngjesit mund të ndryshojë plakjen. Kufizimi i kalorive dhe agjërimi i përhershëm mund të ndihmojnë në rritjen e hormoneve të plakjes dhe uljen e niveleve të insulinës.

Niveli juaj i aciditetit rritet: Dietologët thonë se ngrënia e mëngjesit është edhe më e rëndësishme për njerëzit që merren me zbaticën e acidit. Duke e kapërcyer atë, niveli i aciditetit tuaj mund të rritet dhe mund të vuani nga urth dhe dispepsi (keqtretje).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *