Categories
Lajme

Ushqimet që duhet të shmangni, nëse doni një fytyrë të pastër

Nëse ju ka ndodhur të keni pasur puçrra, do ta keni vërejtur se janë disa ushqime që ndikojnë në shëndetin dhe pamjen e lëkurës tuaj

Revista Ndërkombëtare e Dermatologjisë pas 10 vitesh kërkimesh mbi lidhjen mes ushqimit dhe akneve ka zbuluar se ekzistojnë disa faktorë ushqyes që ndikojnë në lëkurën tuaj.

Edhe pse lëkura e secilit reagon ndryshe, nëse qëndroni larg nga ushqimet e mëposhtme dhe hani shumë perime të papërpunuara, me siguri do të shihni një ndryshim në lëkurën tuaj.

Ushqime të larta glicemike: shurupe, orizi kafe
Produktet e qumështit: djathi, qumështi dhe nënproduktet e tij
Ushqimi i shpejtë: çdo ushqim shumë i përpunuar si hamburger, hot dog, etj.
Çokollata

Ushqimi është një nga shkaqet e puçrrave, pasi edhe gjenetika dhe ndryshimet hormonale luajnë një rol të rëndësishëm. Prandaj, duhet të tregoni kujdes me mënyrën e ushqyerjes.

Është gjithashtu e nevojshme të zvogëloni sa më shumë që të jetë e mundur sheqernat e shtuara dhe karbohidratet e përpunuara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *