Categories
Lajme

Shumë shqiptarë e ka problem: Kjo është bima medicinale që zgjidh sinuzitin

Rrika është një bimë medicinale që ka qenë e njohur edhe për prindërit dhe gjyshërit tanë. Ajo u la përkohësisht në harresë dhe u zëvendësua nga ilaçe farmaceutike të shumta, por rrika është kthyer sërisht në treg si një ilaç i fuqishëm bimor.

E gjeni ne çdo market te mundshem. Rrika është veçanërisht e fuqishme në trajtimin e sinusit dhe çliron rrugët e frymëmarrjes duke ndihmuar në lu ftimin e të ftohtit, gripit dhe kongjestionit të mushkërive.

Ajo është gjithashtu ilaç efektiv për luftimin e infeksionit të traktit urinar. Kur përdoret si një ilaç natyral, ajo vjen pa asnjë efekt anësor. Në të njëjtën kohë, rika na jep një kënaqësi të veçantë të kuzhinës.

Do.za efektive ditore e rrikës është rreth 1 gram, përkatësishtë më pak se një lugë e mesme. Nevojiten: 2 filxhanë me mjaltë, 1/2 e filxhanit me xhenxhefil të grimcuar, 1/2 e filxhanit me rrikë të grimcuar.

Përziejini të gjithë këta përbërës dhe lëreni të qëndrojë, nëse është e mundur, së paku disa javë.

Një lugë të mesme të kësaj përzierje konsumojeni kur keni dhembje fyti, kollitje, keni simptome të ftohjes dhe gripit, apo shtojeni një lugë të mesme në cajin prej sherebele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *