Categories
Lajme

Zakonet e njerëzve shumë tërheqës, që mbase nuk i keni ditur kurrë

Zakonet e njerezve shume tërheqës janë të shumta, por po rendisim disa prej tyre. Këtë artikull e gjeta në disa faqe të ndryshme në rrjetet sociale dhe m’u duk shumë interesant për ta ndarë me ju:

1. Sensi i humorit
Kjo jetë mund të jetë e vështirë në disa raste. Ne perballemi me sfida të ndryshme. Si e tillë, aftësia për t’u lehtësuar dhe për të qeshur herë pas here është një atribut i rëndësishëm. Kjo e qeshur mund të drejtohet drejt të tjerëve ose vetvetes, për sa kohë që ka qëllime të mira prapa veprimeve të tilla. Eshtë e panevojshme të thuhet, një sens humori është tepër tërheqës – si me miqtë ashtu edhe në shokët e mundshëm. Kush dëshiron të jetë rreth një personi të ngurtë gjithë kohën?

2. Pasioni për jetën
Shumica prej nesh vlerëson pasionin që mishërojnë të tjerët. Pasioni lind qëllimin, i cili nga ana tjetër lind drejtimin dhe entuziazmin. Të thuash që jeta nuk është asgjë pa një pasion nuk është një mbivlerësim – të gjithëve na duhet diçka për të jetuar, madje edhe për të cilën te luftojmë. Pasioni është tërheqës sepse shpesh është vetëmohues. Ne mund të lundrojmë në turbulencën e jetës kur besojmë thellësisht në një qëllim – qofshin miqtë, familja, dashuria, puna apo diçka tjetër.

3. Aftësia vendimmarrëse
Vendosmëria është tërheqëse sepse tregon një sens t’i japesh drejtim dickaje. Ky atribut është mbase më tërheqës për një partner të mundshëm, pasi aftësia për të marrë një vendim të vështirë është diçka e rendesishme. Skuqja dhe hezitimi, nga ana tjetër, nuk është tërheqëse. Vendosmëria racionale është një tipar tërheqës dhe gjithnjë e më i pazakontë për tu gjetur tek dikush tjetër.

4. Miresia ndaj vetes dhe te tjereve
Ne përpiqemi të jemi pranë njerëzve që janë të mirë me të tjerët. Për shumë prej nesh, jo vetëm që është një tërheqje, por një kërkesë. Kjo do të thotë të jesh i mirë me të huajt dhe miqtë ashtu. Të tregosh ndjeshmëri dhe të shfaqësh veprime të rastësishme mirësie është ajo që do të thotë të jesh një qenie e mirë njerëzore.

5. Te jesh mendjehapur
Mendja e mbyllur është një shenjë e injorancës – diçka që shumica prej nesh e urren. Një mendje e hapur mund të zgjidhë shumë dallime, vetëm duhet te jemi të gatshëm të shqyrtojme më gjerësisht nocionin: shoqëri.

6. Shprehja e vetebesimit
Kjo mund të jetë e vështirë në praktikë. Shumica prej nesh kanë pasiguri, por disa janë në gjendje të përqendrohen në gjërat që i bëjnë ata një person të mirë. Për më tepër, ne duam të jemi pranë njerëzve që kanë besim në vetvete, pasi ata shpesh janë në gjendje të bëjnë të qetë edhe personin më të pasigurt. Besimi nuk është vetëm tërheqës, por është edhe ngjitës.

7. Pranimi i të tjerëve
Shumë nga problemet e botës sot mund t’i atribuohen një gjëje: pamundësisë për të pranuar njerëzit për atë që janë. Sa konflikte po ndodhin tani për shkak të mosgatishmërisë së një grupi njerëzish për të pranuar thjesht një grup tjetër? Eshtë e panevojshme të thuhet, ata që pranojnë të tjerët kanë një tendencë të tërheqin dhe te pelqehen nga te tjeret. Kur dikush qe pranon të tjerët, ka shumë të ngjarë të shfaq dashuri ndaj të tjerëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *