Categories
Lajme

Kur thua ‘propolis’, i ke thënë të gjitha për shëndetin tënd oral

Benefitet e propolisit për shëndetin oral njihen tashmë. Falë kompozimit të tij të veçantë farmakologjik që përfshin flavonoidet, acidet fenolike e të tjera—ai përdoret prej vitesh për të mbrojtur dhëmbët dhe gingivat.

Preparatet me bazë propolisi gjejnë përdorim të gjerë në fushën stomatologjike. Në përgjithësi shfrytëzohen për vetitë antimikrobiale, antivirale, analgjezike dhe anti-inflamatore.

Jo të gjithë e dinë që propolisi përdoret për të parandaluar kariesin dhe sëmundjet paradontale. Ja cilat janë disa nga përfitimet e tij kryesore në këë fushë:

-Parandalon kariesin dentar
-Parandalon humbjen e kockës
-Veprim anti-inflamator
-Aktivitet anti-viral

Nëse keni ndonjë sugjerim se ku mund ta blejmë në Tiranë apo ndonjë qytet tjetër, na iluminoni. Duam vende sa më të sigurta, patjetër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *