Categories
Lajme

8 shenja që tregojnë se nuk jeni të dashuruar me partnerin tuaj

Janë disa shenja që tregojnë se nuk e dashuroni më partnerin tuaj dhe mund t’i kuptoni gjatë një debati ose gjatë një dite normale. Duhet të mendoni se ç’të bëni më pas, por ja cilët tregues vërtetojnë se nuk jeni më të dashuruar si atëherë kur u njohët dhe vendosët të ndërtoni një jetë së bashku.

Kurioziteti juaj fillon të venitet

Nëse provoni ndjenja të forta për dikë, do të keni interes rreth asaj që mendon, që lexon dhe që sheh. Kjo tendencë zakonisht e arrin kulmin në fillimet e lidhjes kur gjithçka është argëtuese dhe e re, para se të identifkohet me ndjenjën e dashurisë dhe mirënjohjes.

Nuk po investoni më në marrëdhënie dhe ky është momenti në të cilin kurioziteti juaj po fillon të venitet. Nuk dëshironi ta pyesni partnerin se si i shkoi dita ose të merrni opinionin e tij. Thjesht nuk ju intereson më.

Nuk telefononi partnerin të parin

Pavarësisht nëse keni marrë paralajmërim, jeni pushuar nga puna, apo thjesht doni të hidhni një foto në Instagram, partneri juaj nuk është më i pari për të cilin mendoni kur doni të ndani diçka dhe këto janë shenja që nuk jeni më të dashuruar.

Ëndërroni sikur jeni single

Nëse nuk e ndalni dot veten së menduari për të dalë me dikë tjetër ose nëse do të pyesnit se çfarë do të bënit po të ishit single, ka një arsye për këtë. Marrëdhëniet sigurisht kërkojnë shumë impenjim: kohë, para, emocione. Kur investoni në një marrëdhënie mendoni nëse ia vlen. Kur marrëdhëniet dobësohen, investimi në to mund të duket një sakrificë.

Bëni projekte pa një partner

Nëse po mendoni se ku doni të jetoni apo të shkoni me pushime, por nuk e imagjinoni partenerin tuaj afër në ato momente, kjo është një shenjë që doni të përqëndroheni më shumë tek vetvetja.

Nuk doni që të prekë gjërat tuaja

Nëse filloni të ndiheni posesivë për gjërat që ndani bashkë, është një shenjë tjetër që s’jeni më të dashruruar, kjo edhe për gjëra banale, si ngrënia e ushqimit tuaj. Ndodh sepse nuk jeni entuziast që bëni pjesë në një çift, të paktën jo me të.

Emocionet e tij iu infuencojnë më pak

Nëse përpiqeshit të ndihmonit partnerin tuaj sa herë ishte i trishtuar ose hidhej përpjetë nga gëzimi kur ishte i lumtur, tani mund të vini re që emocionet e tij kanë një impakt më të vogël tek ju. Kur partnerët nuk janë më të dashuruar me njëri-tjetrin, nuk kanë më emocione kaq intensive.

Nuk rreshtni dot së rrotulluari sytë

Nëse marrëdhënia juaj fillon të venitet, sjellja e partnerit tuaj mund të fillojë t’ju irritojë. Një studim ka treguar se një nga parashikuesit më të mëdhenjë të një divorci të mundshëm, është kur çiftet fillojnë të rrotullojnë sytë lart, një gjest që tregon ‘përbuzje’ ose mungesë respekti. Nëse mendoni se partneri juaj nuk është inteligjent sa ju, është i papërgjegjshëm, nuk ndan vlera pozitive ose nuk meriton dashurinë tuaj, kjo është një mënyrë për ta treguar.

Qëndroni në një marrëdhënie për shkak të gjithçkaje që keni investuar tek ajo

Njerëzit shpesh e përdorin kohën e kaluar së bashku dhe gjithçka kanë së bashku si motiv për të qëndruar. Duket e friskhme ideja e të braktisurit një marrëdhënie në të cilën keni investuar shumë kohë dhe energji, por nëse ndjenjat e përmendura më lart vazhdojnë, do të ishte më mirë për të dy të shkonit përpara sepse kur s’funksionon, s’funksionon.

Burimi: Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *