Categories
Lajme

4 arsye të forta pse nuk duhet t’iu shponi veshët fëmijëve tuaj

Sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë, prindërit duhet të presin që fëmijët e tyre të bëhen të paktën 6 muaj përpara se t’i shpojnë veshët e tyre. Ndërsa kjo këshillë shpesh debatohet nga prindërit, nuk mund të mohohet se ka mjaft disavantazhe në shpimin e veshëve të fëmijëve:

Shpimi i veshëve dhemb, pavarësisht moshës, por ka dhe më shumë se kaq. Kur i shponi veshët e foshnjës suaj, ato mund të bëhen të kuqe dhe të bëhen vërtet të ndjeshme. Është thelbësore të siguroheni që një shpim i freskët nuk preket. Sidoqoftë, foshnjat janë të paparashikueshme, dhe ata mund të përpiqen të prekin dhe tërheqin vathin, i cili mund të jetë një rrezik.

Ndërsa u takon tërësisht prindërve nëse duan të shpojnë veshët e foshnjës së tyre apo jo, ekziston rreziku që fëmija të rritet dhe të mos e pëlqejë. Mbase është një zgjedhje më e mirë ta lini fëmijën të vendosë vetë kur të jetë më i madh.

Edhe pse nuk është gjithmonë kështu, një vesh i shpuar mbetet aty dhe nuk mund të kthehet mbrapsht, ai është i përhershëm.Një shpim i përhershëm mund të bëhet problem nëse fëmija juaj rritet dhe vendos që nuk i pëlqen.

Edhe kur bëhen me të gjitha masat paraprake, shpimet e veshëve të foshnjave gjithmonë rrezikojnë të krijojnë një infeksion. Dhimbja dhe ënjtja mund të shfaqen nëse veshi nuk pastrohet siç thuhet nga eksperti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *