Categories
Lajme

Çfarë tregojnë realisht dridhjet në dorën e majtë

Dridhjet e dorës së majtë janë shpesh rezultat i presionit në enën e gjakut ose nervore, gjë që e bën gjakun të lirë të rrjedhë në inde. Rezultati është zvogëlimi i hyrjes së oksigjenit në muskujt, gjë që shkakton ndjenjën e ferrave në duar.

Ndonjëherë, kjo është vetëm për shkak të pozicionit të gabuar të trupit, kur një lëvizje ose pozitë e caktuar mbyll një arterie që ka ndonjë kthesë të mprehtë në rrugën nga gjoksi deri në dorë.

Megjithatë, në disa raste, shkaqet janë sëmundje dhe kushte të ndryshme që rezultojnë në shtypje ose presion në nervin ose enën e gjakut.

Shkaqet më të zakonshme të këtyre simptomave janë:

1. Dëmtime nervore, 2. Sulme në tru ose në zemër, 3. Sindroma e tunelit karpal, 4. Presioni nervor, 5. Presioni mbi enët e gjakut,
6. Mungesa e mineraleve dhe vitaminave specifike, 7. Toksina dhe ilaçet.

Shkaqet mund të jenë të ndryshme dhe varet prej tyre, se si do t’i qasemi problemit dhe se si do ta zgjidhim atë. Dridhja në duar mund të jetë edhe si pasojë e mungesës së vitaminës B12 dhe magnezit.

Mungesa e vitaminave dhe mineraleve është e shpeshtë te personat që konsumojnë alkool dhe për këtë arsye mund të ndjejnë dridhje në duar. Përveç kësaj, ata i takojnë edhe grupit të rrezikuar për dëmtim të nervave.

Varësisht nga diagnoza, do të bëhet edhe trajtimi i shërimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *