Categories
Lajme

A e dini se çfarë ndodh me lëkurën tuaj nëse flini pa jastëk?

Zgjedhja për të fjetur pa jastëk mund të duket e pakëndshme në fillim, por nga kjo mund të përfitoni në shumë mënyra. Dhe nuk është vetëm dhimbja juaj e shpinës që mund të zhduket. Në fakt, ju mund të zgjoheni më të freskët. Ne përdorim kaq shumë produkte bukurie për ta mbajtur lëkurën tonë të butë, por gjëja e fundit që supozojmë është se heqja e jasktëkut mund të ndikojë në përmirësimin e lëkurësw.

Ne u habitëm kur zbuluam se diçka aq e thjeshtë sa heqja dorë nga jastëku mund të jetë sekreti për t’u zgjuar me lëkurë më të pastër dhe më të re.

1. Mund të zvogëlojë rrudhat.

Nuk është vetëm mungesa e gjumit që mund t’ju bëjë të dukeni më të moshuar – siç rezulton, jastëku gjithashtu mund të ndikojë. Shumica e jastëkëve janë bërë prej pambuku, dhe megjithëse mund të ndihet rehat, ky material shkakton fërkime të lëkurës , duke çuar në thatësi. Lëkura që i mungon lagështia është më e prirur ndaj vijave të imëta, dhe thatësia i bën të gjitha rrudhat ekzistuese më të dukshme. Të flesh pa jastëk duhet të mësohesh, por kjo do t’i sjellë dobi lëkurës tuaj në planin afatgjatë.

2. Lëkura juaj do të duket më e lëmuar.

Trupi juaj duhet të jetë i hidratuar që të ndihet më së miri, po kështu edhe lëkura juaj. Jastëkët prej pambuku e dëmtojnë lëkurënnga lagështia dhe vajrat thelbësorë që i duhen për të qëndruar rinore.

3. Mund të parandalojë acarimin e lëkurës.

Nëse keni një lëkurë të ndjeshme, të prirur për akne, fjetja në një jastëk pambuku mund të mos jetë zgjedhja më e mirë. Pambuku është shumë i ashpër në lëkurë dhe fërkimi prej tij mund të irritojë lëkurën delikate, duke përkeqësuar kushtet ekzistuese të lëkurës.

4. Do të ndihmojë lëkurën tuaj të rikuperohet më shpejt.

Kur jeni duke fjetur, i gjithë trupi kalon në modalitetin e rikuperimit dhe është koha që lëkura juaj të riparohet vetë. Jastëku grumbullon vajra dhe mbetje nga fytyra juaj natë pas nate, dhe fjetja me fytyrën të shtypur në të mund ta shndërrojë gjumin e bukurisë në një makth.

5. Mund të ndriçojë lëkurën

Fjetja në një jastëk që është shumë i butë mund të zvogëlojë rrjedhjen e gjakut në kokë. Kjo mund të rezultojë në dhimbje qafe, dhimbje koke dhe mund të bëjë që lëkura juaj të duket e thatë dhe e shurdhër. Qarkullimi i dobët i gjakut mund të çojë në probleme të ndryshme të lëkurës, duke përfshirë ndryshimin e ngjyrës, skuqjet dhe ndjeshmërinë e lëkurës.

6. Do të keni më pak “rrudha gjumi”.

Nëse jeni zgjuar ndonjëherë me linja të bezdisshme të gjumit në fytyrën tuaj, mund të jetë faji i jastëkut. Dhe megjithëse këto rrudha do të zhduken gradualisht gjatë gjithë ditës, dëmtimi i përsëritur përfundimisht mund të çojë në rrudha të përhershme. Zgjedhja për të fjetur pa jastëk mund t’i japë lëkurës tuaj një pamje më të shëndetshme dhe ta mbajë atë të butë dhe me shkëlqim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *