Categories
Këshilla

Ka 7 efekte pozitive, a e keni provuar të vendosni akull në këtë pikë të qafës?

Kinezët nuk reshtin së surprizuari botën me kulturën e tyre të mjekësisë alternativa. Këto praktika ata i ushtrojnë prej shekujsh dhe rezultatet vazhdojnë të na çudisin edhe sot. Një ndër teknikat e tyre më të njohura është edhe “Feng Fu”, e cila aplikohet në një pikë të caktuar në anën e pasme të qafës, siç duket në fotografi.

Për ta vënë në praktikë këtë teknikë, mund të jesh i ulur ose i shtrirë përmbys. Vendosni një kub akulli në pikën Feng Fu dhe lëreni për 20 minuta. Nuk është aspak e bezdisshme, nëse kaloni 40 sekondat e para, pas së cilave ndjesia e të ftohtit do të kalojë menjëherë në pikën Feng.

Ky trajtim duhet bërë 2 herë në ditë, në mëngjes dhe përpara se të shkoni për të fjetur. Duhet të kalojnë 2 ditë përpara se ta përsërisni. Të mirat e kësaj teknike janë këto:

1. Përmirëson cilësinë e gjumit 2. Gjallëron organizmin 3. Çlodh muskujt 4. Shmang ftohjet dhe gripin 5. Largon dhimbjet (e kokës, dhëmbëve) 6. Përmirëson frymëmarrjen 7. Shmang problemet me tiroidet, hipertensionin dhe astmën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *