Categories
Histori

Si argëtoheshin fëmijët në shekullin e kaluar…

Media britanike Daily Mail ka publikuar një artikull rreth lojërave me të cilët luanin fëmijët në fillim të shekullit të 20.

Përmes një fotogalerie shfaqen disa nga sheshet e argëtimit e asaj kohë për fëmijët që duhet thënë janë shumë të rrezikshme. Por megjithatë djemtë dhe vajzat duken mjaft të gëzuar dhe aspak të merakosur.

Në foto mund të dallonu dhe se si kanë qenë në fillim disa nga lodrat më të njohura si lisharset, rrëshqitëset apo karuselët.

Sot, për shembull, duhet shumë punë për t’i bindur fëmijët për të luajtur këtu. Për fëmijët e sotëm mjafton një celular, iPad ose laptop dhe jeta është fantastike. Eshtë thuajse e pamundur t’i nxjerrësh jashtë shtëpie.

Po këto, i keni provuar vetë në fëmijëri? Kanë qenë (dhe janë ende) ide shumë të bukura argëtimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *