Categories
Lajme

6 zakonet tuaja në zyrën e punës po ju bëjnë të sëmureni

Këtu janë disa nga mënyrat apo zakonet në zyrën tuaj të punës të cilat po ju bëjnë që të sëmureni.

1. Ushqimi në tavolinë: Kjo mund të tërheq insekte dhe brejtës në zyrë gjë që rezulton me ndonjë sëmundje apo infeksion.

2. Mos larja plotësisht e filxhanëve apo gotave: Çdo ditë, para se të mbushni filxhanin me kafe apo çaj, lanjini enët me ujë të ngrohtë ose me deter gjenttërësisht. Lani atë para dhe pas çdo përdorimi.

3. Ruajtja e ushqimit brenda sirtarit të tavolinës: Kjo nuk duhet të ndodhë absolutisht, përveçse në rast se i keni kyçur më parë në ndonjë kuti hermetike.

4. Nuk e fshini ulësen e tualetit: Tualeti ka shumë mikrobe që mund të shkaktojnë diarre ose dhimbje stomaku. Pastrojeni me një gjithmonë para se të uleni.

5. Të shkosh në punë kur je i sëmurë: Kështu do të përfundoni duke përhapur mikrobet dhe prandaj është mirë që sa herë të keni ndonjë virus, të merrni leje. Duke mos u paraqitur në punë nuk e përhapni as virusin.

6. Ndarja e ushqimit: Jepni atij gjithë dashurinë dhe kujdesin që meriton, por mos e ndani ushqimin me të ose mos përdorni filxhanin e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *