Categories
Këshilla

Nga të gjitha perimet, këtë mos e lani asnjëherë para se ta gatuani

Nëse jeni adhurues të perimeve, me siguri blini shumë dhe përpiqeni t’i fusni të gjitha në recetat tuaja të gatimit. Para përgatitjes së tyre, ju siguroheni që t’i lani ato, por ja që disa prej tyre nuk duhen larë.

Perime për të cilën po flasim është kërpudha! Kërpudhat nuk janë perime. Ato pjesë e familjes së kërpudhave, por ne shpesh i përgatisim si perime. Përveç kërpudhave të bardha të njohura, ka edhe kërpudha gështenjë, kërpudha portobello etj. Kërpudhat janë plot me lëndë ushqyese si vitamina B2, acid folik, kalium dhe fibra.

Pra, pse nuk duhet ta pastroni këtë perime?

Nuk duhet sepse kërpudhat thithin shumë lagështi dhe e mbajnë atë si një sfungjer. Kur i skuqni në tigan, kjo lagështi do të transformojë shijen e tyre. Është më mirë t’i pastroni me një furçë për të hequr papastërtitë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *