Categories
Lajme

Çaji i gjetheve të fikut, ilaçi që u jep zgjidhje disa problẹmeve shëndetësore

Në mjekësinë tradicionale gjethet e fikut janë përdorur për aftësinë e tyre në rregullimin e sheqerit në gjak dhe nivelit të triglicerideve, një karakteristikë që i bën ato shumë të dobishme për personat që kanë probleme të mbipeshës, díabetit, por edhe bronkítit.

Janë shumë të lehta për t’u siguruar dhe çaji i gjetheve të thata të fikut konsiderohet si forma më e mirë për t’i marrë vlerat e tyre. Ato janë të pasura me vitamina A, B1 dhe B2. Përmbajnë gjithashtu kalcium, hekur, fosfor, mangan, kripëra dhe kalium.

Zíejíni për 15 minuta dhe kullojini. Mund ta bëni më të shijshëm çajin e tyre duke shtuar pak vanilje, kokos, etj. Nëse vu ani nga bronkíti, zieni tre gjethe fiku. Nëse dëshironi, mund ta ëmbëlsoni me pak mjaltë, ndërsa për ulçerën duhet të përtypni dhe të konsumoni dy gjethe të plota fiku në ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *