Categories
Këshilla

Dy mënyra të thjeshta dhe të shëndetshme që mbrojnë flokët nga rënia

‘Alopecia androgjenike’ është një nga shkaqet kryesore të rënies së flokëve. Sipas Harvard Health, ‘alopecia androgjenike’ përfshin veprimin e hormoneve të quajtura androgjene, të cilat janë thelbësore për zhvillimin normal seksual të mashkullit dhe kanë funksione të tjera të rëndësishme në të dy gjinitë, përfshirë interesit seksuale dhe rregullimin e rritjes së flokëve.

Produktet natyrore janë provuar se depërtojnë në mbrojtjen e tyre dhe këtu janë 3 zgjidhje si kjo: Vaj fara kungulli –  Vaji i farave të kungullit përmban fitosterole, që janë të rëndësishme sepse enzima 5-alfa-reduktaza shndërron testosteronin në dihidrotestosteron (DHT) – steroidin seksual që shkakton hûmbjen e flokëve.

Një studim krahasoi efektet e marrjes së 400 mg vaj fara kungulli nga goja çdo ditë dhe studiuesit gjetën një rritje prej 40% të numrit të flokëve dhe rezultate të përmirësuara të kënaqësisë që u raportuan gjithashtu nga pacientët.

Vaj rozmarine – Rrjedh nga një bar aromatik me gjelbërim të përhershëm dhe është një nga trajtimet kryesore farmaceutike që përdoret për të trajtuar ‘alopecinë androgjenetike’.

Në provë, 100 pacientëve me ‘alopeci androgjenike’ iu kërkua të përdornin një shpëlarje ditore të vajit të rozmarinës. Ky i fundit duket të jetë një alternativë e sigurt pa recetë ndaj ‘alopecisë androgjenetike’ dhe studiuesit arritën në përfundimin se rezultatet e këtij studimi meritojnë më shumë kërkime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *