Categories
Këshilla

Pse duhet të pini çaj jeshil çdo ditë të vitit? Keni 5 arsye

Çaji jeshil mund të ndihmojë duke filluar nga káncèri e deri te forcimi i imunitetit. Çaji i gjelbër ka një mori antioksidues të ndryshëm kështu që kur ta pini do të përfitoni nga dobitë e ndryshme shëndetësore për të cilat do të flasim më poshtë.

1. Çaji jeshil zvogëlon rrèzikun e káncèri . Deri më tani janë bërë studime të ndryshme në cajin jeshil dhe káncèri dhe është vërtetuar se EGCG që gjendet në çajin jeshil rregullon dhe stopon zhvillimin e kancerit duke vrárè qelizat që zhvillojnë káncèrin. Të pish vetëm dy gota në ditë të këtij çaji jeshil të mrekullueshëm ju do të zvogëloni rrezikun e káncèrit të mushkërive për 18%.

2. Çaji jeshil lehtëson dhèmbjèt nga artriti reumatoid. Nëse ke vuájtur nga artriti reumatoid për disa vite dhe je ballafaquar me dhèmbjèt atëherë çaji jeshil mund të ndihmoj të lehtësosh dhèmbjèt. Prapë ECEG mbron të gjitha dèmtimet e kërçit dhe zvogëlon të gjitha ènjtjet e shkaktuara nga ky çrregullim. Kjo është një nga dobitë shëndetësore të çajit jeshil që mjekët kanë vërejtur dhe kanë rekomanduar si një ilaç për shërimin e artritit.

3. Çaji jeshil stabilizon nivelet e kolesterolit. Çaji jeshil është aftësia e zvogëlimit të niveleve të kolesterolit! Ai parandalon trupin tuaj në konvertimin e LDL (kolesteroli keq) në formë oksiduese. Çaji jeshil ndihmon në sigurimin që arteriet tua të janë të pastra dhe gjithashtu ulë gjasat e sûlmît në zemër apo në tru.

4. Çaji jeshil ju ndihmon të humbni peshë. Të gjithë dëshirojmë të humbin peshë dhe largojmë ata kilogramë të tepërt që vështirë largohen. Çaji jeshil mund të ndihmoj të arrish atë qëllim! Vetëm me dy gota në ditë ju mund të rritni metabolizmin tuaj. Të pish çaj jeshil natyral të ndihmon të humbësh disa nga kilogramët e padëshirueshëm!

5. Çaji jeshil zvogëlon prishjen e dhëmbëve. A ke probleme të shumta me dhëmb dhe frikohesh se po të prishen? Pra, një dobi tjetër shëndetësore e çajit jeshil është edhe aftësia e parandalimit të kalbjes së dhëmbëve! Në fakt ndihmon te bakteret që shkaktojnë pllakëzimin në dhëmbët e tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *