Categories
Lajme

Sa herë në javë duhet t’i ndryshoni çarçafët që të qëndrojnë sa më të pastër

Ndoshta nuk e kishit menduar, por çarçafët mund të përmbajnë shumë baktere dhe mikroorganizma nëse nuk ndërrohen shpesh. Kjo për shkak të djersës apo dukurive të tjera.

Frekuenca e larjes së çarçafëve varet dhe nga sezoni që ndodheni. Në verë çarçafët duhet të ndërrohen më shpesh, rreth 1 herë në 3-4 ditë, ndërsa në dimër 1 herë në javë.

Përveç çarçafëve duhet të ajrosni një herë në javë dhe dyshekun dhe jastiqet sepse janë burim i pafundëm mikroorganizmash të dëmshme, të cilat ndikojnë në shëndetin e çdokujt, sidomos të fëmijëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *