Categories
Lajme

Kura fantastike për uljen e kolesterolit dhe shëndetin e organizmit

Hurmat e Arabisë janë ndër frutat e thata më të mira për shëndetin e njeriut. Ato janë të pasura me fibër, e cila na mban të ngopur për gjatë dhe ndihmon në uljen e kolesterolit. Fibra që gjendet tek këto fruta të thata ndërlidhet me kolesterolin dhe pengon përthithjen e tij në gjak.

Hurmat e Arabisë janë gjithashtu shumë të pasura me antioksidantë siç janë: beta karoteni, zeaksanthina dhe luteina. Këto substanca parandalojnë sintetizimin e molekulave yndyrore në enët e gjakut dhe depozitimin e tyre të dëmshëm.

Për më tepër, një studim i kohëve të fundit zbuloi se antioksidantët e hurmave të arabisë kanë një aftësi shumë të fuqishme për uljen e kolesterolit por edhe shmangien e atersokleroës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *