Categories
Lajme

Qepa e kuqe ka tre ndikime të dukshme te flokët, jua sugjeroj!

Qepa e kuqe, përveçse është njëri nga përbërësit më të përdorur të kuzhinës, mund të jetë edhe zgjidhje për shumë probleme të flokëve. Qepa e kuqe është një depo e squfurit dhe është e pasur me veti antibakteriale, prandaj është përdorur për të forcuar flokët dhe për të dhënë të gjitha lëndët ushqyese që i duhen për rritje të shëndetshme.

Ndihmon në rritjen e flokëve

Përbërësi ndihmon në ruajtjen e vlerës së PH të kokës dhe gjithashtu ndihmon në përmirësimin e qarkullimit të gjakut, i cili gjithashtu ndihmon rritjen.

Lufton rënien e flokëve

Ndotja dhe faktorët e tjerë të jashtëm bëjnë që flokët të dobësohen, duke rezultuar kështu në rënie të flokëve. Prandaj rekomandohet përdorimi i vajit të qepës së kuqe pasi është i mbushur me antioksidantë që prodhojnë enzima që kufizojnë rënien e flokëve.

Përmirëson strukturën e flokëve dhe shton shkëlqimin

Karakteristikat e qepës së kuqe janë të tilla që ndihmon në forcimin e flokëve nga rrënjët e saj, ndërsa gjithashtu ushqen dhe përmirëson strukturën e saj. Ndihmon gjithashtu në shkëlqimit e flokëve si kurrë më parë si rezultat i përmirësimit të qarkullimit të gjakut në lëkurën e kokës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *