Categories
Këshilla

Buzët e copëtuara shërohen me një produkt të thjeshtë në kuzhinë!

Një nga zonat më të prekshme të lëkurës sonë në temperaturat e ulëta dhe të ftohtin e dimrit janë padyshim buzët tona. Efekti i të ftohtit tek ato është i dhimbshëm, pasi buzët e copëtuara krijojnë dhimbje dhe pickim, gjë që në shumicën e kohës nuk është aspak e këndshme.

Për t’u marrë me këtë situatë të pakëndshme ekziston një produkt që të gjithë keni në kuzhinën tuaj dhe fjalë për fjalë bën mrekulli. Ai është mjaltt, për të cilin ka shumë studime mbi vetitë e tij antimikrobike, anti-inflamatore dhe shëruese. Është përdorur për shekuj me radhë si një trajtim lokal për kujdesin e lëkurës dhe një numër çështjesh të tjera shëndetësore.

Mjaltë mund të ndihmojë për të zbutur buzët e tua, duke mbrojtur ata nga plasaritje dhe infeksioneve të ndryshme. Ai gjithashtu vepron si një shtresues i butë dhe mund të ndihmojë në heqjen e lëkurës së thatë dhe të vdekur nga buzët tuaja.

Për një lëkurë shtëpiake me mjaltë që do të largojë lëkurën e vdekur nga buzët dhe në të njëjtën kohë do t’i lagështojë ato, do t’ju duhet një lugë gjelle sheqer i grimcuar dhe një lugë mjaltë. Përzieni dy përbërësit në një tas dhe fërkojeni përzierjen butësisht në buzët tuaja për 3-4 minuta. Shpëlajeni me ujë të vakët dhe fshijeni butësisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *