Categories
Lajme

Gjërat që partneri juaj mund të bëjë për ju gjatë lindjes

Të shikosh njeriun tënd të dashur në siklet mund të jetë e vështirë. Të jesh atje kur fëmija juaj vjen në botë është e mahnitshme, por ka shumë njerëz që thjesht ndihen të mbingarkuar dhe të pasigurt se çfarë të bëjnë kur partnerja e tyre është në lindje.

Tranzicioni është faza ku ndodh pjesa më e madhe e lindjes dhe qafa e mitrës i afrohet zgjerimit të saj të plotë. Në këtë pikë është jashtëzakonisht e fortë dhe jo e pazakontë që gratë të thonë se kanë bërë “mjaftueshëm”, të thonë se duan të shkojnë në shtëpi, të kërkojnë një epidural ose të bëjnë shumë më shumë zhurmë. Rritja e adrenalinës mund të bëjë që këmbët të fillojnë të dridhen dhe mund të shkaktojë një ndjenjë ankthi ose “humbje kontrolli”.

Tranzicioni mund t’ju bëjë të ndiheni sikur nuk mund t’ja dilni më, por në fakt do të thotë që fëmija do të lindë së shpejti dhe procesi pothuajse ka mbaruar!

Ka disa gjëra që partneri juaj mund të bëjë për ju gjatë lindjes. Disa këshilla:

– Të ofrojnë shumë inkurajim nëse ju nuk preferoni që të heshtë. Në këtë fazë, kontakti me sy dhe prekja mund të jenë një formë më e mirë e komunikimit.

– Të marrë frymë përmes kontraktimeve bashkë me ju për t’ju ndihmuar të ruani kontrollin. T’ju kujtojnë të merrni frymë ngadalë, nëse duket se po ju fillon paniku.

– Të qëndrojnë aty, por t’ju jepin hapësirë ​​nëse ju preferoni. Jo të gjithëve u pëlqen të preken sidomos në tranzicion.

– T’ju ofrojnë copa akulli të mbështjella me një peshqir e t’ju vendosin tek balli, e nëse keni ftohtë t’ju japin një batanije.

– Tranzicioni nuk është koha më e mirë për biseda të vogla ose shaka, kështu që mos harxhoni fjalë. Ka të ngjarë të jetë më irrituese sesa e dobishme.

– Nëse kontraktimet e partneres duken se janë shumë afër dhe ajo fillon të lëshojë zhurma të mërzitshme pa askënd në dhomë, më mirë thërrisni një mami.

– Mos harroni se lindja dhe lindja është ngjarja më e fortë që dikush mund të kalojë ndonjëherë, prandaj mendohuni mirë para se të shoqëroni partneren në sallë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *