Categories
Këshilla

Nëse doni një lëkurë perfekte dhe të lëmuar, shmangni këto ushqime!

Disa nga ushqimet e shpejta të preferuara, duke shtuar smoothies dhe frutat e thata, mund të dëmtojnë shëndetin e lëkurës sonë dhe të na plakin më shpejt. Kjo vjen për shkak të disa përbërësve jo shumë të mirë si sasia e madhe e sheqerit, natriumi dhe sulfatet që mund të ndikojnë aspak mirë në trupin tonë duke e dehidratuar ose duke dobësuar kolagjenin e lëkurës. Ju ftoj të lexoni një listë me produkte që nuk duhet t’i konsumoni shpesh:

Supat e konservuara – Kanë natrium, i cili thith ujin në trup duke na bërë me të dehidruar se më parë. Në fakt, një kanaçe mesatare supë mund të përmbajë më shumë sesa pjesa jonë e rekomanduar ditore e natriumit. Kjo mund të ndikojë në lëkurë, pasi bëhet më e thatë dhe më e prirur për rrudha.

Smoothie me fruta – Janë të mbushura me sheqer, por konsumimi i tepërt i sheqerit ka qenë i lidhur me shëndetin e lëkurës, pasi ndikon në kolagjenin dhe strukturën e lëkurës. Kolagjeni është i rëndësishëm për mbrojtjen e lëkurës dhe mbajtjen e saj elastike dhe të re.

Pijet energjike – Edhe pse këto pijë mund të jenë të dobishme për këdo që ka nevojë për energji, në fakt e dëmtojnë lëkurën pasi përmbajnë sheqer dhe kafeinë, të dyja të dëmshme për lëkurën. Sasia e lartë e sheqerit mund të ndikojë në shëndetin tuaj të kolagjenit ndërsa kafeina dehidron lëkurën. Kjo e bën lëkurën më të ndjeshme ndaj dëmitmeve dhe rrudhave.

Ushqimet e skuqura – Jo vetëm që janë të dëmshme për shëndetin, por na bëjnë të dukemi më të moshuar. Kjo sepse ushqimet e skuqura rrisin përbërjet inflamatore në trup që do të thotë se mund të irritojnë trupin dhe e bëjnë lëkurën më të prekshme nga dëm.timet e jashtme nga dielli.

Frutat e thata – Ndonëse janë të shijshme, frutat e thata e bëjnë lëkurën më të vjetër sepse janë plot me sulfate. Sulfatet janë të rëndësishme për ruajtjen e frutave, por gjithashtu rrisin nivelin e radikaleve të lira në trup, të cilat dëm.tojnë qelizat, ADN-në dhe proteinat tona, duke çuar në plakje të parakohshme në formën e rrudhave pasi ato sulmojnë kolagjenin.

Makaronat – Karbohidratet e përpunuara, si makaronat, orizi i bardhë dhe buka mund të dëm,tojnë lëkurën, sepse ndikojnë tek kolagjeni. Të gjitha kanë një efekt të madh në nivelet e sheqerit në trup. Kjo do të thotë që lëkura mund të bëhet më pak elastike dhe e rrudhur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *