Categories
Këshilla Shëndeti

Këmba, sytë, dora ose gjumi: Sinjalet e trupit kur keni probleme me shëndetin

Dëshira për të ngrënë akull ose për të ngrënë diçka më të kripur mund të jetë një shenjë e një problemi të madh apo një mungesë vitaminash, thonë specialistët.

Zvarritje, ndjenjë e çuditshme në këmbë Nëse keni një ndjenjë të çuditshme në këmbët tuaja, mund të jetë ndonjë simptomë e sindromës së këmbëve të lodhura. Nëse ju ndodh vazhdimisht dhe është jo e rehatshme, pushoni këmbët tuaja më shumë.

Lëkura e thatë – Mos injoroni probleme të lëkurës, kur lëkura behët e thatë dhe e vrazhdë mund të jetë shenjë e disa problemeve hormonale si alergjia.

Nervozizëm dhe agresiviteti – Nervozizmi nuk është gjithmonë rezultat i personalitetit tuaj. Në fakt disa zbulues thanë që është si rezultat i depresionit. Depresioni nuk ju bën vetëm të ndiheni të lodhur dhe pa energji, edhe agresiviteti është njëra ndër shenjat e depresionit.

Gjumi i tepruar – Nëse ndiheni tërë kohën të lodhur dhe që keni nevojë të flini, kjo mund të shkaktohet nga përdorimi i alkoolit.

Ndryshimi i ngjyrës së syve – Nëse paraqitet një rreth i bardhë apo i hirtë në pjesën e syrit, mund të jetë si shenjë e kolesterolit të lartë, mbi moshën 45 vjeçare.

Ndiheni të etur gjithmonë – Nuk është normale të ndiheni të etur gjatë tërë kohës, thonë specialistët. Ka disa raste kur mund të jenë të lidhura me ushqimin që hani, kështu që shikoni nëse jeni duke ngrënë shumë ushqime më kripë dhe shije djegëse. Në raste të tjera mund të jetë shenjë e diabetit apo shtatzënisë. Burimi: “Bright Side”,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *