Categories
Këshilla

Si të forcosh imunitetin duke përdorur lëkurën e limonit

Një nga përfitimet e zakonshme nga lëkura e limonit është se ajo mund të përmirësojë imunitetin dhe kështu të ulë rrezikun e infeksioneve, informon abcneës.al.

Lëkura e limonit përmban 5-10 herë më shumë vitamina se lëngu i limonit. Kështu, përdorimi i saj ndihmon në parandalimin e infeksioneve. Antioksidantët e pranishëm në lëvoren e limonit mund të nxjerrin jashtë toksinat e dëmshme dhe radikalet e lira nga trupi, duke përmirësuar kështu imunitetin tuaj.

Si mund ta përdorni lëkurën e limonit? Së pari, duhet të lani një limon dhe ta vendosni në ngrirje derisa të ngrijë. Pastaj merrni një rende dhe copëtoni limonin. Mund ta hidhni në pjatën e supës, drithëra, në peshk ose në akullore.

Ju do të vini re se ushqimi ka një shije shumë interesante dhe të mrekullueshme, por gjithashtu kjo do t’ju ndihmojë të jeni të shëndetshëm. Prandaj, herën tjetër mos e hidhni lëkurën e limonit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *