Categories
Lajme

Si ta kuptoni se po blini karkaleca të freskët, një këshillë e thjeshtë

Në ditët e sotme është bërë gjithnjë e më shumë e vështirë për të dalluar ushqimet e freskëta dhe që i’a vlen vërtet t’i blini. Një prej tyre është edhe rasti i karkalecave. Ato kanë një çmim relativisht të lartë për kilogramë, prandaj është e rëndësishme të dini se çfarë po blini realisht.

Si t’i dalloni karkalecat e freskët? Nëse dëshironi të blini karkaleca të freskët, zgjidhni ato që i kanë kokat. Karkalecat zakonisht ngrihen dhe transportohen pa koka, sepse kokat e karkalecave përmbajnë shumë yndyrna të cilat mund të prishin cilësinë e karkalecave kur ruhen për një kohë të gjatë.

Karakteristika të tjera të karkalecit të mirë përfshijnë erën e freskët të tij, sytë dhe këmbët e forta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *