Categories
Lajme

Vitamina D ju ndihmon të bini në peshë, nuk është shaka

Rrezet e diellit kanë një efekt pozitiv në humbjen e kileve të tepërta. Kjo vjen si rrjedhojë e vitaminës D. Një studim ka treguar se sa më të larta t’i keni nivelet e kësaj vitamine, aq më pak tendencë keni për të fituar kile. Ky konkluzion erdhi, pasi u morën nën shqyrtim 4659 gra përreth 4 vite.

Në rast se nuk keni kohën dhe mundësinë për të përfituar nga rrezet e diellit, ju mund të filloni të përdorni suplemente. Përndryshe mjafton të uleni jashtë për 10-15 minuta çdo mëngjes, sepse mund të jetë shumë efektive.

Nga 4659 gratë të cilat u morën në shqyrtim gjatë studimit të lartpërmendur, 2344 prej tyre shfaqën realisht rezultate të mira të humbjes në peshë, në prani të rrezeve të diellit. Vitamina D është një faktor i rëndësishëm në jetën e njeriut dhe në metabolizmin e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *