Categories
Lajme

Koriandër, bima e veçantë për çrregullimet e stomakut dhe erën e keqe

Koriandër është një bimë e familjes “Apiaceae”. Emri shkencor është Coriandrum sativum dhe gjerësisht nihet si cilantro, majdanoz kinez, koriandër ose dhania në Indi, si dhe është një barnë e familjes opiate.

Benefitet shëndetësore të koriandrës. Benefitet: Në Kinë, koriandra përdoret për të trajtuar çrregullimet e stomakut, dhe gjethet përtypen për të eliminuar frymën e keqe. Në mesjetë është përdorur si afrodiziak. Me kardamom, karafil, xhenxhefil dhe kanellë, kryesisht.

Farat e koriandrës reduktojnë peshën – Farat e koriandrës janë gjithashtu një nga erëzat më të zakonshme dhe shpesh zvëndësohen me gjethe koriandre në vakte të ndryshme. Gjithashtu mund të përdoret në përgatitjen e pijeve dhe çajit e cila ndihmon në humbjen e peshës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *