Categories
Lajme

Ushqimet që nuk duhet të konsumoni kurrë me stomakun bosh, bëjeni zakon

Ka shumë ushqime dhe pije që ne i hanim çdo mëngjes, por ekspertët paralajmëruan që të mos i hamë me stomak bosh për shkak të ndikimit të tyre negativ në shëndet.

Edhe një ekspert ushqimor rus paralajmëroi kundër ngrënies së disa ushqimeve me stomakun bosh, pasi këto ushqime mund të shkaktojnë komplikime që mund të ndikojnë në stomakun e personit që i ha ato.

Në një intervistë me kanalin rus “Zvezda”, ekspertja, Anna Belousova, identifikoi një numër ushqimesh, duke shpjeguar në të njëjtën kohë efektin e tyre në stomak bosh.

Menuja përfshinte kafe, lëngje agrume, pije të ëmbla dhe erëza të nxehta, sipas Sputnik.
Kafe – Sipas ekspertit, kafeina zvogëlon oreksin, kështu që është më mirë të pini kafe pak kohë pas mëngjesit.

Erëza dhe salca të nxehta – Erëzat dhe salcat e nxehta duhet të braktisen në fillim të ditës, përndryshe rreziku i gastritit ose ulcerave rritet.

Sodë – Ajo paralajmëroi kundër ujit të gazuar, veçanërisht ujit të ëmbël, pasi është veçanërisht i dëmshëm në stomak bosh. Konsumimi i tepërt i sodës në stomak bosh gjithashtu çon në sëmundje të tretjes, siç janë ulcerat dhe gastriti.

Lëngjet e frutave të agrumeve – Për më tepër, Belousova tërhoqi vëmendjen për përdorimin e lëngjeve të agrumeve. Siç shpjegoi eksperti, këto lëngje duhet të kombinohen me një mëngjes të plotë, përndryshe do të çojë në çrregullime të tretjes. Ajo theksoi se këto lëngje duhet të jenë natyrale.+++` –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *