Categories
Lajme

Jo vetëm vaji, përdorimi i gjetheve të ullirit ka rezultate po aq të mira

Gjethet e tij përdoren në sëmundje infektive duke përfshirë pezmatimet lokale të lëkurës që shoqërohen me skuqjë lëkure, ekzemën dhe të thatët që shkaktohen nga kafshimi i brejtësve të ndryshëm.

Përtypja e gjetheve përdoret edhe në shërimin e pezmatimeve kërpudhore në gojë ose në buze dhe përdoret edhe në shërimin e të thatëve të thelluar të krujatjes së përgjithshme dhe pezmatimit të lëkurës. Si dhe në konrollimin e djersës së tepërt.

Vaji i ullirit ndihmon në sëmundjet e mëlçisë dhe në eleminimin e gurëve të fshikëzës së tëmthit dhe gurëve të veshkave.  Kur konsumoni ullinj ata kane fibra bimore dhe jane me te shendetshem.

1 kupë ullinj ka 150 kalori, 24% hekur, 17% fibra. Vaji nuk i ka këto dhe vetëm 1 lugë ka kaq kalori. Por, vaji është koncentrat vitamine E dhe antioksidantësh tepër të fuqishëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *