Categories
Lajme

Dieta e nevojshme sipas grupit të gjakut nga Anila Kalleshi

Në mesin e shumë programeve të shëndetshme të ngrënies ekziston dhe një dietë specifike për grupet e gjakut. Dieta e grupit të gjakut është një dietë unike nga dietat e tjera.

Grupet e gjakut – Ekzistojnë 4 grupe gjaku: O, A, B dhe AB. Dieta e llojit të gjakut i përmbahet faktorëve specifikë: Një është lloji juaj i gjakut që është një gjurmë e fuqishme gjenetike që ju identifikon.

Gjithashtu, kur hani sipas dietës individuale të tipit të gjakut, do të jeni më të shëndetshëm, do të humbni peshë më shpejt dhe do të ngadalësoni procesin e plakjes. Për më tepër, lloji i gjakut është një masë më e besueshme e identitetit tuaj unik se raca, kultura ose gjinia.

Ushqime specifike – Ushqimi është një listë e detajuar e 16 grupeve ushqimore nga mishi tek erëzat. Çdo grup ushqimesh ndahet më tej në tre kategori: shumë të dobishme për trupin, neutrale ose shmangëse. Plani nuk është i dizajnuar për të humbur peshë në mënyrë specifike, por thekson performanca optimale në shëndet.

Lloji 0: Mishi është i këshilluar për shkak të niveleve të larta të aciditetit të stomakut. Gluten gruri dhe misri i ëmbël janë shkaqet e shtimit të peshës. Aktiviteti më i mirë fizik janë sportet e nivelit të lartë si gjimnastika. Kanë një shkallë të lartë të ulçerave peptike dhe sëmundjeve të tjera inflamatore të tilla si artriti.

Lloji A: Këshillohet një dietë vegjetariane që është e lartë në karbohidrate dhe me yndyrë të ulët. Fasulet dhe mishi janë faktorë të rritjes së peshës pasi aciditeti i ulët në stomak nuk është në gjendje të metabolizojë proteinat e kafshëve. Kanë nevojë për stërvitje të lehtë.
Rreziku i kan cerit dhe i sëmundjeve të zemrës është mbizotërues nëse toksinat nuk eliminohen nga dieta.

Lloji B: Ky është grupi i vetëm i gjakut që i bëjnë mirë produktet e qumështit. Misri i ëmbël, thjerrëzat dhe kikirikët mund të kontribuojnë në shtimin e peshës. Duhet të angazhohen në një formë të moderuar të stërvitjes, siç është ecja.

Lloji AB: Dieta përshkruan produktet e qumështit, ushqimet aziatike dhe perimet jeshile. Ky grup ka më intolerancën e përzierjes së A dhe B dhe përfitimet e kombinuara gjithashtu. Mishi i kuq, fasulet dhe gruri mund të kontribuojnë në shtimin e peshës. Duhet të angazhohen në ushtrime qetësuese dhe teknika relaksimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *